Fülzúgás kikapcsolva

Egyedi terápiák a hosszantartó enyhülésért

Első az Ön nyugalma

 

Halk hangok, a kedvenc zeneszámunk, egy elsuttogott bók – a hallás finom hangokkal gazdagítja életünket. Sokunk számára azonban a hallás öröme nem érzékelhető, sőt, a legrosszabb esetben valóságos gyötrelem, amikor a tinnitus átveszi az irányítást.

Vezető hallókészülék-gyártóként és újítóként a filozófiánk a hallásproblémával és a fülzúgással küzdők életminőségének javítására irányul.

„Statikus zaj” és „óceáni hullám” tinnitus terápiás jeleink most kiegészülnek a notch terápiával. Egyedül a Signia hallókészülékekben van beépített notch terápia, amely csökkentheti a tinnitus hatásait és akár teljes mértékben ki is küszöbölheti azokat.*

A Signia tinnitus terápiája kevésbé stresszes, békés lelkiállapotot jelent.

primax-situation-19_man-beach_950px

Modern hallókészülékek: segítenek enyhíteni a fülzúgást

Tinnitus_product-range_1800x380px

Halljon meg minden fontosat – stressz nélkül

A Signia hallókészülékek apró technológiai csodák. Nem csupán felerősítik a hangokat és javítják a hallást, hanem többféle megoldást nyújtanak a tinnitus hatásainak enyhítésére.

Bár a tinnitus annyira változatos, mint a kiváltó okai, mégis két csoportra osztható: tonális és nem tonális tinnitusra. A tonális tinnitus gyakrabban fordul elő. A leírások szerint ez egy közel folytonos hang vagy egymást átfedő hangok érzékelése egy jól meghatározható frekvencián – pl. fütyülés, csengés, zúgás. A tinnitus nem tonális formái pl. a morajlás, kattogás, recsegés és zörgés.

Három stratégia, optimális eredmények

A Signia hallókészülékek három különböző stratégiát kínálnak a fülzúgás ellen.

A „statikus zaj” és „óceáni hullám” tinnitus terápia egyénileg beállított terápiás jelekkel fedi el a zavaró tinnitus hangokat. Ezek a jelek elterelik a figyelmet a tinnitusról és ezáltal csökkentik annak hatását. Ennek eredményeként Ön ellazulhat és arra koncentrálhat, amit hallani szeretne.

Egyedül a Signia hallókészülékekben van beépített notch terápia, amely bizonyítottan csökkenti a bosszantó tonális tinnitust, és akár teljes mértékben ki is küszöbölheti azt.*

 „Statikus zaj” tinnitus terápiás jelek

Gyengéd és lágy hangok, amelyek megszüntetik a bosszantó tinnitust

tinnitus_static-noise-icon_768px

A Signia hallókészülékek tinnitus noizer funkciója egy kiegészítő hangot, egy lágy terápiás jelet hoz létre. Ez hatékonyan tereli el a figyelmet a tinnitusról, segít ellazulni és élvezni az életet. Az előre beállított jeleken kívül a terápiás jelek az Ön speciális igényei szerint is beállíthatók.

A „statikus zaj” terápiás jelek olyan hangot használnak, amely összekeveredik a tinnitus hangjával és eltereli a figyelmet arról. A Signia hallókészülékek öt különböző jeltípust kínálnak. A hallókészülék-specialista sgíthet Önnek kiválasztani a legkényelmesebb megoldást.

 „Óceáni hullám” terápiás hangok

Mi lehetne pihentetőbb a tengerpart hangjánál?

A partnak csapódó hullámok nyugodt hangja inspirálta az „óceáni hullám” terápiás hangokat, amelyek úgy ellazítanak, mintha a tengerparton lennénk. Az „óceáni hullám” terápiás jelek a tenger hangját utánozzák, hogy pozitív, megnyugtató és stresszoldó hallásélményt nyújtsanak.

Hallókészülék-specialistája segíthet Önnek kiválasztani a négy különböző jel közül azt az egyet, amelyik a legpihentetőbb és a legkényelmesebb.

tinnitus_ocean-waves-icon_768px

Világelső: tinnitus notch terápia

Megszünteti a tinnitus hangjait az igazán megnyugtató élményért

tinnitus_notch-therapy_icon_768px

Egyedül a Signia hallókészülékekben van beépített notch terápia. Ez egy olyan módszer, amely különösen azok számára hatásos, akik a leggyakoribb típusú tonális tinnitustól szenvednek.

A statikus zajokkal és az óceáni hullámokkal szemben – amelyek terápiás hangokat adnak hozzá –, a notch terápia a tinnitust nem hallható és észrevétlen módon kezeli. Mindössze annyit kell tennie, hogy a szokásos módon viseli a hallókészülékeit, és ez csupán néhány héten vagy hónapon belül mérsékli a tinnitus zavaró hatását.

Az állandó megkönnyebbülés lehetősége

A notch terápia akár teljesen kiküszöbölheti a tinnitust*. Azáltal, hogy a tinnitus hangját hosszú időn keresztül a háttérbe száműzzük, a túlingereltség csökken, és az agy „megtanulja”, hogy már ne hallja meg a tinnitus hangjait. Így valóra válhat a fülzúgásmentes élet.

* Powers, L., dos Santos, G.M., & Jons, C. (2016 szeptember). Notch terápia: új megközelítés a tinnitus kezeléséhez. AudiologyOnline, Article 18365.

tinnitus_therapy-without-notch_950x950px
tinnitus_therapy-with-notch_950x950px

Notch terápia nélkül

A tinnitus a többi környezeti zaj fölé emelkedik és tisztán hallható.

Notch terápiával

A notch terápia enyhíti a tinnitus zavaró hatását, így Ön újra a környezetének hangjait élvezheti.

Várjon, van itt még más is…

Signia hallókészülékek

A tinnitus terápiák és a kiváló hallás ideális kombinációja

A Signia a legmodernebb technológiával ellátott hallókészülékek széles választékát kínálja, amelyek magukban foglalják a különböző tinnitus terápiákat is. Ezek a terápiák optimális egyéni megoldást nyújtanak a kiemelkedő hangminőségért és hallásélményért.

Minden típusú hallásveszteséghez kaphatók olyan kicsi és diszkrét hallókészülékek, amelyek valamennyi igényt kielégítik. A teljes kényelem és diszkréció érdekében ezek a készülékek okostelefon-alkalmazással is távirányíthatók.

Fedezze fel a Signia hallókészülékeket

Kérdezze szakemberünket a Signia tinnitus terápiás lehetőségeiről!

Találja meg az Ön számára optimális tinnitus stratégiát, lépjen velünk kapcsolatba, örömmel adunk tanácsot. Segítünk kiválasztani az ideális hallókészüléket és megtalálni a tökéletes tinnitus terápiát, valamint tippeket adunk, amelyek segítenek pihentetőbbé tenni a fülzúgástól szenvedők életét.

Tovább

További információk a blogon

Keresse fel a Signia blogot, ahol részletesebb információt talál a tinnitusról.

Tovább a blogra

Signia blog

Mit is tud egy magasabb tudásszintű hallókészülék? Interjú Cservenák Ákossal

Tavaly második alkalommal hirdettük meg a SINOSZ-szal közös pályázatunkat nagyothalló fiatalok számára. 2017-es példaképeink közül a szakmai zsűri döntése alapján Cservenák Ákos továbbtanulását támogattuk modern hallásjavító eszközeinkkel. Ákos azok közé tartozik, akiknek sokféle környezetben és élethelyzetben fontos a jó hallás, így örömmel próbálta ki és azóta is elégedetten viseli új, magas tudásszintű Signia hallókészülékeit. Interjúnkban a tapasztalatairól kérdeztük.

Tovább

Fülzúgás kikapcsolva

Fülzúgást vagy fülcsengést szinte mindenki hallott már. A kiváltó okok épp olyan változatosak, mint a páciensek által érzékelt, zavaró hangok. A tinnitus különösen csendes környezetben feltűnő, pl. ébredés után, éjszaka, vagy természeti környezetben, ahol nincsenek városi zajok.

Tovább

Tippek a tinnitus-szal élők számára

A kellemetlen fülzúgás leküzdésében segíthetnek a különböző tinnitus terápiák, de maga az érintett is sokat tehet azért, hogy átvegye az irányítást. Nagyon sok múlik a páciens hozzáállásán, mentális és fizikai állapotán. Néhány egyszerű életmódbeli változtatás is hasznos lehet. Olvassa el tippjeinket, amelyek segíthetnek Önnek a tinnitus tüneteinek enyhítésében.

Tovább

A tinnitus tüneteinek enyhítése

Több páciensünk szenved krónikus fülzúgástól, ami rendkívül kimerítő lehet. Súlyosabb esetben akár depresszióhoz, visszahúzódáshoz, bezárkózáshoz is vezethet.

Tovább

Ismerje meg a tinnitusról szóló tényeket

A Signia hallókészülékek apró technológiai csodák. Nem csupán felerősítik a hangokat és javítják a hallást, hanem többféle megoldást is nyújtanak a tinnitus (fülzúgás, fülcsengés) hatásainak enyhítésére. Ha a hallókészülék-specialista segítségével megtalálja az Önnek legmegfelelőbb terápiát, nyugodtabbá válhat az élete és stresszmentesen hallhatja azt, amit szeretne.

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Cservenák Ákost

2017-ben Cservenák Ákos továbbtanulását támogatjuk modern hallásjavító eszközeinkkel. Ákos Miskolc mellett, Mályiban él. Szülei középiskolai tanárok, bátyja egy alapítványnál dolgozik. 2010-ben kitűnő eredménnyel érettségizett a miskolci Fráter György Katolikus Gimnáziumban. Ezt követően felvételt nyert a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának mechatronikai mérnök szakára...

Tovább

Ünnepi nyitva tartás 2017

Felhívjuk kedves pácienseink és partnereink figyelmét, hogy a Signia Hallásközpontok 2017. december 22-én pénteken 13:30-ig tartanak nyitva. 2017. január 2-án 8:00 órától ismét szeretettel várjuk Önöket! A két ünnep között telefonon sem leszünk elérhetőek. Az ebben az időszakban nekünk küldött e-maileket, űrlapos megkereséseket és messengeres privát üzeneteket januárban a lehető leghamarabb megválaszoljuk.