Fülzúgás kikapcsolva

Egyedi terápiák a hosszantartó enyhülésért

Első az Ön nyugalma

 

Halk hangok, a kedvenc zeneszámunk, egy elsuttogott bók – a hallás finom hangokkal gazdagítja életünket. Sokunk számára azonban a hallás öröme nem érzékelhető, sőt, a legrosszabb esetben valóságos gyötrelem, amikor a tinnitus átveszi az irányítást.

Vezető hallókészülék-gyártóként és újítóként a filozófiánk a hallásproblémával és a fülzúgással küzdők életminőségének javítására irányul.

„Statikus zaj” és „óceáni hullám” tinnitus terápiás jeleink most kiegészülnek a notch terápiával. Egyedül a Signia hallókészülékekben van beépített notch terápia, amely csökkentheti a tinnitus hatásait és akár teljes mértékben ki is küszöbölheti azokat.*

A Signia tinnitus terápiája kevésbé stresszes, békés lelkiállapotot jelent.

primax-situation-19_man-beach_950px

Modern hallókészülékek: segítenek enyhíteni a fülzúgást

Tinnitus_product-range_1800x380px

Halljon meg minden fontosat – stressz nélkül

A Signia hallókészülékek apró technológiai csodák. Nem csupán felerősítik a hangokat és javítják a hallást, hanem többféle megoldást nyújtanak a tinnitus hatásainak enyhítésére.

Bár a tinnitus annyira változatos, mint a kiváltó okai, mégis két csoportra osztható: tonális és nem tonális tinnitusra. A tonális tinnitus gyakrabban fordul elő. A leírások szerint ez egy közel folytonos hang vagy egymást átfedő hangok érzékelése egy jól meghatározható frekvencián – pl. fütyülés, csengés, zúgás. A tinnitus nem tonális formái pl. a morajlás, kattogás, recsegés és zörgés.

Három stratégia, optimális eredmények

A Signia hallókészülékek három különböző stratégiát kínálnak a fülzúgás ellen.

A „statikus zaj” és „óceáni hullám” tinnitus terápia egyénileg beállított terápiás jelekkel fedi el a zavaró tinnitus hangokat. Ezek a jelek elterelik a figyelmet a tinnitusról és ezáltal csökkentik annak hatását. Ennek eredményeként Ön ellazulhat és arra koncentrálhat, amit hallani szeretne.

Egyedül a Signia hallókészülékekben van beépített notch terápia, amely bizonyítottan csökkenti a bosszantó tonális tinnitust, és akár teljes mértékben ki is küszöbölheti azt.*

 „Statikus zaj” tinnitus terápiás jelek

Gyengéd és lágy hangok, amelyek megszüntetik a bosszantó tinnitust

tinnitus_static-noise-icon_768px

A Signia hallókészülékek tinnitus noizer funkciója egy kiegészítő hangot, egy lágy terápiás jelet hoz létre. Ez hatékonyan tereli el a figyelmet a tinnitusról, segít ellazulni és élvezni az életet. Az előre beállított jeleken kívül a terápiás jelek az Ön speciális igényei szerint is beállíthatók.

A „statikus zaj” terápiás jelek olyan hangot használnak, amely összekeveredik a tinnitus hangjával és eltereli a figyelmet arról. A Signia hallókészülékek öt különböző jeltípust kínálnak. A hallókészülék-specialista sgíthet Önnek kiválasztani a legkényelmesebb megoldást.

 „Óceáni hullám” terápiás hangok

Mi lehetne pihentetőbb a tengerpart hangjánál?

A partnak csapódó hullámok nyugodt hangja inspirálta az „óceáni hullám” terápiás hangokat, amelyek úgy ellazítanak, mintha a tengerparton lennénk. Az „óceáni hullám” terápiás jelek a tenger hangját utánozzák, hogy pozitív, megnyugtató és stresszoldó hallásélményt nyújtsanak.

Hallókészülék-specialistája segíthet Önnek kiválasztani a négy különböző jel közül azt az egyet, amelyik a legpihentetőbb és a legkényelmesebb.

tinnitus_ocean-waves-icon_768px

Világelső: tinnitus notch terápia

Megszünteti a tinnitus hangjait az igazán megnyugtató élményért

tinnitus_notch-therapy_icon_768px

Egyedül a Signia hallókészülékekben van beépített notch terápia. Ez egy olyan módszer, amely különösen azok számára hatásos, akik a leggyakoribb típusú tonális tinnitustól szenvednek.

A statikus zajokkal és az óceáni hullámokkal szemben – amelyek terápiás hangokat adnak hozzá –, a notch terápia a tinnitust nem hallható és észrevétlen módon kezeli. Mindössze annyit kell tennie, hogy a szokásos módon viseli a hallókészülékeit, és ez csupán néhány héten vagy hónapon belül mérsékli a tinnitus zavaró hatását.

Az állandó megkönnyebbülés lehetősége

A notch terápia akár teljesen kiküszöbölheti a tinnitust*. Azáltal, hogy a tinnitus hangját hosszú időn keresztül a háttérbe száműzzük, a túlingereltség csökken, és az agy „megtanulja”, hogy már ne hallja meg a tinnitus hangjait. Így valóra válhat a fülzúgásmentes élet.

* Powers, L., dos Santos, G.M., & Jons, C. (2016 szeptember). Notch terápia: új megközelítés a tinnitus kezeléséhez. AudiologyOnline, Article 18365.

tinnitus_therapy-without-notch_950x950px
tinnitus_therapy-with-notch_950x950px

Notch terápia nélkül

A tinnitus a többi környezeti zaj fölé emelkedik és tisztán hallható.

Notch terápiával

A notch terápia enyhíti a tinnitus zavaró hatását, így Ön újra a környezetének hangjait élvezheti.

Várjon, van itt még más is…

Signia hallókészülékek

A tinnitus terápiák és a kiváló hallás ideális kombinációja

A Signia a legmodernebb technológiával ellátott hallókészülékek széles választékát kínálja, amelyek magukban foglalják a különböző tinnitus terápiákat is. Ezek a terápiák optimális egyéni megoldást nyújtanak a kiemelkedő hangminőségért és hallásélményért.

Minden típusú hallásveszteséghez kaphatók olyan kicsi és diszkrét hallókészülékek, amelyek valamennyi igényt kielégítik. A teljes kényelem és diszkréció érdekében ezek a készülékek okostelefon-alkalmazással is távirányíthatók.

Fedezze fel a Signia hallókészülékeket

Kérdezze szakemberünket a Signia tinnitus terápiás lehetőségeiről!

Találja meg az Ön számára optimális tinnitus stratégiát, lépjen velünk kapcsolatba, örömmel adunk tanácsot. Segítünk kiválasztani az ideális hallókészüléket és megtalálni a tökéletes tinnitus terápiát, valamint tippeket adunk, amelyek segítenek pihentetőbbé tenni a fülzúgástól szenvedők életét.

Tovább

További információk a blogon

Keresse fel a Signia blogot, ahol részletesebb információt talál a tinnitusról.

Tovább a blogra

Signia blog

Díjátadó a példaképeknek

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben 2017-ben már másodszor hirdette meg „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatát nagyothalló fiatalok számára. A november 11-én tartandó ünnepélyes díjátadón Példaképeink elismerésben részesülnek.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: BAROTIS Hallásközpont, Pásztó

A pásztói BAROTIS Hallásközpont idén nyáron nyílt meg, de máris sokan keresik fel őket. Korszerű, jól felszerelt üzletükben széles termékválasztékkal és magas színvonalú szolgáltatásokkal, szakértelemmel, odafigyeléssel várják a pácienseket. Ismerje meg Ön is a hallásgondozással foglalkozó szakembereket a Signia partnereit bemutató sorozatunkban, olvassa el blogbejegyzésünket.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: Tünde Hallás Szalon, Nyíregyháza

2014. július 15-én nyitottuk meg a Fülebarát Bt. üzletét, a Tünde Hallás Szalont. Olyan alternatívát szerettünk volna kínálni a nagyothalló emberek számára, ami szakmai és emberi kompromisszumoktól mentes. A meleg, családias légkör, az ügyfél iránti empátia és tisztelet, a kiemelkedő szakmai tudás és tapasztalat, a régi és kiváló szakmai kapcsolatok, a folyamatos fejlődés mind ezt a célt szolgálja. Ügyfeleink visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy jó úton haladunk.

Tovább

Zajspektrum: hangok, amelyekről nem tudta, hogy károsítják a hallását

Előfordult már Önökkel, hogy egy hirtelen hangos zajt hallva ösztönösen befogták a fülüket? Elviselhetetlennek találják a közelben elhaladó sürgősségi járművek szirénájának hangerejét? Ha valamit túl hangosnak ítélünk, nagy a valószínűsége annak, hogy túlzott zajnak vagyunk kitéve, ami károsíthatja a hallásunkat. Az is lehet, hogy már fel sem tűnik, hogy túl hangos a hajszárító vagy a közlekedés zaja, pedig ezek a mindennapokban megszokott, gyakori hangok is veszélyeztethetik hallásunk épségét.

Tovább

Signia myHearing alkalmazás - hallásgondozás távolról

Ha már beigazolódott, hogy hallókészülékkel javítható a hallásvesztesége, és egy modern Signia hallókészülékre esett a választása, mostantól nem csupán a legkiválóbb technológiát élvezheti. A Signia által kifejlesztett új myHearing alkalmazásnak köszönhetően Ön a lehető legrövidebb időn belül tapasztalt hallókészülék-viselővé válhat. Hallókészülék-specialistája nyomon követheti a próbahordás folyamatát, és az Öntől kapott információk alapján távolról is beállíthatja hallókészülékeit.

Tovább

Kövesse Facebook-oldalunkat!