X
A tinnitust fantom-hallásészlelésként írják le, ami azt jelenti, hogy a páciens egy olyan hangot hall a fülében, amelynek nincsen külső hangforrása.
2017-12-15

Tippek a tinnitus-szal élők számára

A kellemetlen fülzúgás leküzdésében segíthetnek a különböző tinnitus terápiák, de maga az érintett is sokat tehet azért, hogy átvegye az irányítást. Nagyon sok múlik a páciens hozzáállásán, mentális és fizikai állapotán. Néhány egyszerű életmódbeli változtatás is hasznos lehet. Olvassa el tippjeinket, amelyek segíthetnek Önnek a tinnitus tüneteinek enyhítésében.

Signia klub a fülzúgásról 2017. december 21-én!

Kérjen időpontot most! Ezt megteheti Facebook-oldalunkon privát üzenetben vagy telefonon a (1) 226 2665 számon.

További információk: https://www.facebook.com/events/1899343370395429 

 

A tinnitust fantom-hallásészlelésként írják le, ami azt jelenti, hogy a páciens egy olyan hangot hall a fülében, amelynek nincsen külső hangforrása. Ez az egyik vagy mindkét fület érintheti. A tinnitus diagnózisa gyakran meglepetés a páciens számára. Sajnos néhányan arról értesülnek az orvosuktól, hogy a fülzúgás nem kezelhető. Ez az információ elszigeteltté teszi a pácienseket, és az a meggyőződésük alakul ki, hogy senki nem érti meg, min mennek keresztül.

Mivel a tinnitusnak sokféle oka lehet, valóban nincs rá külön gyógyszer vagy általános gyógymód. Ennek ellenére még az állandó tinnitus esetén is van rá mód, hogy enyhülést találjon és kezébe vegye az irányítást.

Tanulja újra, hogyan halljon

Hallgassa tudatosan a világot maga körül. Élvezze kedvenc zenéjét, vagy hallgassa a fákon ülő madarak énekét. Mindaz, ami változatos hanghatásokat kínál a fülei számára, eltereli a figyelmét a fülzúgásról.

Cél a regeneráló alvás

Minél aktívabb a nap folyamán, annál jobban alszik éjjel. Este ne fogyasszon fekete teát, kávét vagy nehéz ételeket. Sem az alkohol, sem az altatók nem garantálják a nyugodt alvást – egy meleg fürdő lefekvés előtt jobb választás.

Legyen aktív, maradjon mozgásban

Élvezze az életet a családdal és a barátokkal, valamint szervezze úgy a magánéletét, hogy az kellően aktív és változatos legyen. Maradjon nyitott. Minden, amitől Ön jól érzi magát, az növeli életminőségét és csökkenti a tinnitus általi fenyegetettséget.

Kerülje a csendet

Néha-néha adjon magának egy kis szünetet, pihenjen. Kerülje viszont a teljes csendet, amely nyílt felhívás a tinnitus számára, hogy megragadja az alkalmat. Döntsön egy élvezetes hangforrás, hangos könyv vagy pihentető zene mellett.

Növelje állóképességét

Azok az emberek, akik sportolnak, egészségesebbek – ez érvényes a fülzúgással élőkre is. Minden, amit szívesen csinál és mindaz, ami próbára teszi állóképességét, az jó Önnek. Még akkor sincs ok nyugtalanságra, ha a fülzúgás hangosabbnak tűnik sportolás közben.

Tanuljon meg hatékonyan kikapcsolódni

Mivel a tinnitus feszültséget kelt, fontos megtanulni és rendszeresen használni a relaxációs módszereket. Néhány javasolt relaxációs technika: Feldenkrais, jóga, tai chi, qi gong.

További információk

További információkért látogasson el honlapunk „Tinnitus” oldalára. Itt megtudhatja, hogy a Signia hallókészülékek hogyan segítenek kezelni és akár teljesen eltüntetni a tinnitus hatásait.*

* Powers, L., dos Santos, G.M., & Jons, C. (2016 szeptember). Notch terápia: új megközelítés a tinnitus kezeléséhez. AudiologyOnline, Article 18365.