X
2016-09-29

Vajon Ön is érintett lehet? A hallásveszteség nagyon sok embert érint szerte a világon, változatos módon. Legtöbbször fokozatosan következik be, ezért eleinte nehéz felismerni és nehéz elfogadni magát a tényt, hogy valami gond lehet a hallásunkkal. Pedig fontos lenne mielőbb megoldást keresni a problémára.

Teljes élet – halláscsökkenéssel

Vajon Ön is érintett lehet?

A hallásveszteség nagyon sok embert érint szerte a világon, változatos módon. Legtöbbször fokozatosan következik be, ezért eleinte nehéz felismerni és nehéz elfogadni magát a tényt, hogy valami gond lehet a hallásunkkal. Pedig fontos lenne mielőbb megoldást keresni a problémára.

A fülünk csodálatos érzékszerv, amely a levegőben terjedő hanghullámokat információként az agyba, érzelemként pedig a szívünkhöz továbbítja. Az alig hallható és a nagyon hangos hangokat egyaránt érzékeli, különbséget tesz köztük a hangerősségük és a távolságuk szerint, és hihetetlenül pontosan képes meghatározni a hangforrás irányát.

A halláscsökkenés nem csupán sok-sok információtól és örömtől foszthatja meg az érintetteket, hanem idővel negatívan befolyásolhatja kommunikációjukat és a másokkal való kapcsolataikat. Ha a hallássérülést nem kezelik, a páciens fizikai állapota mellett a lelkiállapota is romolhat.

A halláscsökkenés nem szégyen!

Ha valaki közelre vagy távolra rosszul lát, teljesen természetes, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálja a problémát. Senki nem lepődik meg ezen. Ezzel szemben a halláscsökkenés tényét sokan szégyellik, úgy érzik, titkolniuk kell mások előtt a „fogyatékosságukat”. Pedig ez óriási tévedés. A személyre szabott hallókészülék ugyanolyan nélkülözhetetlen a hallásveszteséggel élők számára, mint egy jó szemüveg a rászorulóknak.

Ismerje fel a tüneteket, vagy ha bizonytalan, kérje szakember tanácsát! A modern hallókészülék-technológia segítségével tartalmasabbá és kényelmesebbé teheti életét, nehézségek nélkül kommunikálhat, amit családja, barátai, kollégái is nagyra értékelnek majd.

A hallásveszteség jelei

Többször jelezték már Önnek, hogy

  • túl hangosan hallgatja a televíziót, vagy a rádiót?
  • Ön túl hangosan beszél?
  • a hallásával esetleg problémák lehetnek?

Gyakran előfordul, hogy

  • nem hallja meg a kapucsengőt, vagy a telefont?
  • zsúfolt, vagy zajos környezetben nehezen érti a beszédet?
  • úgy érzi, mintha a beszélgetőtársa motyogna?
  • megkéri beszélgetőtársait, hogy ismételjék meg mondandójukat?
  • zúg vagy cseng a füle?

Ha egy vagy több kérdésre igennel felelt, javasoljuk, hogy mielőbb jelentkezzen ingyenes hallásvizsgálatunkra!