X
%%excerpt%% A szakmai zsűri tanulmányaikban és egyéb tevékenységeikben elért eredményeik, példamutató munkájuk, közösségformáló magatartásuk elismeréseként idén hat fiatalt jelölt példaképnek.
2017-05-15

Letölthető az idei példaképeket bemutató prospektus!

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben 2018-ban harmadszor hirdette meg „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatát nagyothalló fiatalok számára. Nagy örömünkre kezdeményezésünk fő célját már egyre többen ismerik: szeretnénk közelebb hozni egymáshoz az ép hallók és a hallássérültek világát, szeretnénk hozzájárulni az előítéletek lebontásához, valamint bátorítani a hallássérült gyerekeket és családjukat. A sérült emberek – köztük a nagyothallók – sajnos még ma is sokféle előítélettel szembesülnek. Odafigyeléssel, megértéssel és egy kis segítséggel sokkal könnyebben birkóznának meg a mindennapok nehézségeivel. Mindehhez csupán nyitottságra és empátiára van szükség, hiszen ők maguk annyi mindenre képesek!

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben 2018-ban harmadszor hirdette meg „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatát nagyothalló fiatalok számára.

Nagy örömünkre kezdeményezésünk fő célját már egyre többen ismerik: szeretnénk közelebb hozni egymáshoz az ép hallók és a hallássérültek világát, szeretnénk hozzájárulni az előítéletek lebontásához, valamint bátorítani a hallássérült gyerekeket és családjukat. A sérült emberek – köztük a nagyothallók – sajnos még ma is sokféle előítélettel szembesülnek. Odafigyeléssel, megértéssel és egy kis segítséggel sokkal könnyebben birkóznának meg a mindennapok nehézségeivel. Mindehhez csupán nyitottságra és empátiára van szükség, hiszen ők maguk annyi mindenre képesek!

Aki megismeri példaképeinket, elcsodálkozik és elgondolkodik. Vajon hogyan tudnak ilyen fáradhatatlanul küzdeni céljaik eléréséért, honnan az ambíció, a hihetetlen akaraterő és az optimizmus? Szinte mindegyikük megfogalmazta: hisznek abban, hogy szenvedéllyel és kitartással bármit elérhetnek. A hallássérülés nem csak hátrányt, hanem egyben motivációt is jelent a számukra. Úgy gondoljuk, ezek a fiatalok nagyszerű
teljesítményükkel és emberségükkel, jobbító szándékukkal a hallássérült gyerekeknek és az ép hallóknak egyaránt példát mutatnak.

Minden évben izgatottan és kíváncsian várjuk a jelentkezéseket: vajon kiket fogunk megismerni? Ahogyan a pályázatokból kirajzolódnak a sorsok és előtűnnek az emberek, azt érezzük, hogy elkezdenek hatni ránk. Ezek a törekvő fiatalok színes, érdekes egyéniségek, akik tényszerűen, mégis megkapó őszinteséggel mesélnek az életükről, problémáikról, örömeikről, vágyaikról. Köszönjük a bizalmukat, hogy mindezt megosztották velünk és olvasóinkkal. Bízunk benne, hogy példájuk követőkre talál.

A szakmai zsűri tanulmányaikban és egyéb tevékenységeikben elért eredményeik, példamutató munkájuk, közösségformáló magatartásuk elismeréseként idén hat fiatalt jelölt példaképnek. Kiadványunkban őket mutatjuk be a nagyközönségnek. A példaképek közül orvosi és technológiai szempontok alapján választották ki azt a pályázót, akinek a legtöbbet segíthetnek a felajánlott készülékek. A szakmai bizottság döntése értelmében idén Erdős Viktor Imre továbbtanulását támogatjuk a Siemens és Signia hallókészülékek gyártójának hallásjavító eszközeivel.

Szívből gratulálunk valamennyi pályázó eddig elért eredményeihez és kívánjuk, hogy terveik megvalósuljanak, álmaik valóra váljanak!

Az alábbi linkről tölthető le az idei példaképeket bemutató prospektus: