X
2016-07-08

Signia hallókészülékek: klinikailag igazolt modern technológia az erőfeszítéstől mentes hallásért*

A Signia hallókészülékekkel a hallássérültek könnyen megérthetik a beszédet. Bizonyos hallási helyzetekben még akár a normál hallásúaknál is jobban hallhatnak.** Tudjon meg többet a tanulmányainkról!

A Signia hallókészülékekkel a hallássérültek könnyen megérthetik a beszédet és kevesebb erőfeszítéssel hallhatnak.* Bizonyos hallási helyzetekben még a normál hallásúaknál is jobban hallhatnak.** Ezt a tényt klinikai vizsgálatokkal igazolták.

Egy átlagos nap folyamán sok olyan hallási helyzet adódik, amelyben a beszédértés nehézséget jelent – még a normál hallásúak számára is. Egy hangos vasúti peronon vagy az utcán. Az irodában, ahol mindenki beszélget, egy zsúfolt kávézóban vagy étteremben. Amikor a telefonbeszélgetés lebonyolítása szinte lehetetlen a szél miatt, vagy egy visszhangos környezetben, esetleg háttérzajban. A hallássérült számára ez gyakran azt jelenti, hogy még hallókészülékekkel sem hall egyetlen szót sem.

Nagy teljesítmény még a nehéz hallási környezetekben is

Készülékeinket kifejezetten úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a tiszta beszédértést és megkönnyítsék a hallást ezekben az esetekben is. A hallókészülékek mindkét fülben folyamatosan kicserélik egymással a fogadott audiojeleket. Ez valakinek a hangja? Honnan és milyen messziről érkezik a beszéd? Vajon elfedi a háttérzaj? A hallókészülékek értékelik és együtt feldolgozzák az információkat. Mindez automatikusan történik, anélkül, hogy a készülékviselő észrevenné. Ily módon a készülékek a legfontosabb beszélgetőpartnerre fókuszálnak és jól érthetően kiemelik a hangját.

Napról napra kevesebb hallási erőfeszítés

Ez nagy megkönnyebbülés a hallókészülék-viselőknek. Korábban gyakran erősen kellett koncentrálniuk azért, hogy pontosan értsenek mindent. Ennek következtében sok hallássérült kimerült egy hosszú nap után. A Signia hallókészülékek azonban oly mértékben könnyítik meg a hallást, hogy a hallási erőfeszítés jelentősen csökken. Ezt klinikailag is igazolták.*

*A University of Northern Colorado 2015-ben megvizsgálta a primax új szolgáltatásainak hatékonyságát: összegyűjtötték és elemezték az EEG adatokat, miközben az alanyok beszédvizsgálaton vettek részt. Az agyi tevékenység objektív mérései alapján a hallási erőfeszítés jelentősen csökkent mindkét primax szolgáltatás, a SPEECH és az EchoShield esetében is, amikor a szolgáltatás aktiválva volt.