X
2016-12-01

Hogyan működik az indukciós töltési technológia?

Hogyan működik az indukciós töltési technológia? Pont úgy, mint az elektromos fogkeféknél és az okostelefonoknál: csak ráteszi a telefont a töltőre vagy behelyezi a fogkefét a tartójába, és az akkumulátorok elkezdenek feltöltődni.

Pont úgy, mint az elektromos fogkeféknél és az okostelefonoknál: csak ráteszi a telefont a töltőre vagy behelyezi a fogkefét a tartójába, és az akkumulátorok elkezdenek feltöltődni. Az indukciós töltési technológiával a villamos energia töltőérintkező nélkül továbbítódik az egyik eszközről a másikra. Az eszközöket működtető villamosenergia-ellátáshoz nincs szükség kábelekre és elektromos érintkezőkre, mindez megoldható vezeték nélkül, egy elektromágneses mezőn keresztül.

Az eszközök indukciós töltéséhez az akkumulátoraiknak csatlakozniuk kell egy speciális vevőtekercshez. Az átvitelhez egy második tekercs szükséges, ami a töltőben található. Ha az eszközt a töltőbe helyezik, a töltési folyamat automatikusan megkezdődik. Töltés közben közel kell lennie az eszköznek a töltőhöz, mivel a maximális távolságnak meg kell felelnie a tekercsek sugarának – azért, hogy az optimális energiaátvitelt biztosítani lehessen. Ez a távolság körülbelül néhány centiméterig terjedhet a fogkefék, okostelefonok és a hallókészülékek esetében. A technológia ezeknél az eszközöknél kb. 90 %-os hatékonysággal működik.

Ennek a technológiának az előnye mindenekelőtt a magas szintű kényelemben rejlik: a hallókészülékek egyszerűen feltölthetők például éjszaka, amikor a viselőnek nincs szüksége rájuk. A töltési folyamat nagyon egyszerű, mivel csupán bele kell helyezni a hallókészülékeket a töltőbe. Ezenkívül az elemek rendszeres cseréjével sem kell bajlódni, így csökkenteni lehet a költségeket és a környezetünk megóvásáért is tehetünk valamit.

Új, prémium modellünket, a Signia Cellion hallókészüléket azok figyelmébe ajánljuk, akik a minőség és a kényelem terén nem kötnek kompromisszumot. Világújdonság most bevezető áron: https://www.signia.hu/cellion-akcio