X
2016-10-25

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Pál Zsolt Gyulát

Pál Zsolt Gyula a Csanádi Árpád Sportgimnáziumban érettségizett. A tanulás mellett naponta vízilabdázott a Honvéd, majd a BVSC szakosztályban. Ezután a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karára jelentkezett...

Pál Zsolt Gyula súlyos hallássérült fiatal, mindkét fülén hallókészüléket visel. 2 éves korában diagnosztizálták hallássérülését. Kemény munkával, szakemberek és a családja segítségével tanult meg beszélni.

Pál Zsolt GyulaA Dr. Török Béla Általános Iskolába járt, majd 7. osztályban javasolták neki az integrációt, így tanulmányait a Munkácsy Mihály Általános iskolában fejezte be. 8 éves kora óta vízilabdázik és úszik. A Csanádi Árpád Sportgimnáziumban érettségizett. A tanulás mellett naponta vízilabdázott a Honvéd, majd a BVSC szakosztályban. Ezután a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karára jelentkezett, turizmus-vendéglátás szakra.

Az évek során vízilabdázóként és az úszóválogatott tagjaként nagyon sok kiemelkedő sporteredménnyel, győzelemmel büszkélkedhetett, ezek közül a Siketolimpián a vízilabdában megszerzett olimpiai aranyérem élete eddigi legnagyobb élménye. Úgy gondolja, hogy a mindennapi nehézségeken, a beilleszkedésben a sport nagyon sokat segít. Az utazásai során hamar megtanulta a kommunikációt. Sok halló és siket barátja van, gyakran szervez olyan programot, amelyen együtt vesznek részt ép hallók és hallássérültek. Részt vett a RÉV projektben, annak egyik kampányarca volt.

Legközelebbi célja az egyetemi diploma megszerzése. Jelenleg az egyetem mellett egy olyan cégnél (ERFO Közhasznú Nonprofit Kft.) dolgozik 4 órában, ahol többezer megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak. A diploma után végzettségének megfelelően rendezvényszervező cégnél szeretne elhelyezkedni és nyelvet tanulni.

A díjátadóról itt olvashat…

A 2016-os pályázati felhívás elérhető itt…