X
2016-10-25

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Kalamár Laurát

Laura a soproni művészeti egyetem formatervező szakos hallgatója. Laura mindig az élvonalban végzett a hallássérült tanulók országos tanulmányi versenyein, az integrált tanulók kategóriában...

Laura a soproni művészeti egyetem formatervező szakos hallgatója. Úgy tudta, hogy hallássérülését születésekor szerezte. Az elmúlt félév folyamán derült fény arra, hogy Usher-szindrómája van. Pozitív személyiségének és szerető, támogató családjának köszönhetően megbirkózik betegsége súlyával.

Kalamár LauraKiskorában hét éven át, heti rendszerességgel járt szurdopedagógushoz, aki a korai beszédfejlesztésben segítette és felkészítette a tanulmányi versenyekre. Laura mindig az élvonalban végzett a hallássérült tanulók országos tanulmányi versenyein, az integrált tanulók kategóriában. Középiskolai tanulmányait a helyi gimnáziumban folytatta. Évekig íjászkodott, ami megtanította a kitartó koncentrációra, a fegyelemre. Szabadidejében a barátaival találkozik, de a legtöbb időt barátjával és családjával tölti. A hallássérülés a részévé vált, nem érzi magát kevesebbnek másoknál.

Elsődleges célja, hogy elvégezze az egyetemet; a kezdeti nehézségeket – pl. amit az új környezet megszokása és a szeretteitől való elválás jelentett – sikeresen leküzdötte. Szeretné fejleszteni angol nyelvtudását és letenni a nyelvvizsgát. Vágyai között szerepel, hogy eljusson távoli kontinensekre, megismerjen idegen kultúrákat. Szeret fotózni a természetben és az utazások során. Arra is büszke, hogy nem okoz gondot egy-egy étel elkészítése. Szívesen tanulna főzési praktikákat példaképeitől, Jamie Olivertől vagy Gordon Ramsay-től. Idővel szeretne családot alapítani. Szülei élete példaértékű számára, vallja, hogy a család egységéért sokat kell tenni és időnként áldozatot kell hozni.

A díjátadóról itt olvashat…

A 2016-os pályázati felhívás elérhető itt…