X
2016-10-25

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Kajtár Dórát

Dóra harmadikos korától a gimnázium befejezéséig sakkozott. Egyéniben megyei 1-2. helyezéseket, országos versenyen 10. helyezést, csapatban országos 3. helyezést ért el a Diákolimpián. Érettségi után felvételt nyert a Debreceni Egyetem Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésére...

Dóra 5 évesen kapott hallókészüléket, amikor közepes és súlyos közötti nagyothallást állapítottak meg nála. Integráltan folytatta az óvodát, szurdopedagógus segítségével tanult meg beszédhiba nélkül kommunikálni.

Kajtár DóraA Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában végezte el az általános iskolát és a gimnáziumot, kiváló eredménnyel. C típusú középfokú nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből, ami igazi kihívás volt számára. Harmadikos korától a gimnázium befejezéséig sakkozott. Egyéniben megyei 1-2. helyezéseket, országos versenyen 10. helyezést, csapatban országos 3. helyezést ért el a Diákolimpián. Az osztályban eleinte visszahúzódó volt. 14 évesen eldöntötte, hogy kilép a komfortzónájából és azért is beszélgetni fog, felvállalja, hogy hallókészülékes.

Kezdetben nehezen ment, de ahogy egyre több barátot szerzett, megerősödött az önbizalma. Csatlakozott az iskolaújság szerkesztőihez, interjút készített többek között Debrecen alpolgármesterével és Ilan Mor nagykövettel. Részt vett a Kiáltójel Egyesület rendezvényein. 2012-ben egy pályázat keretében a Parlamentben képviselhette véleményét. Érettségi után felvételt nyert a Debreceni Egyetem Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésére, amelyen most végzett közgazdász-asszisztensként. Szeptembertől alapképzésen folytatja tanulmányait.

Profi könyvelő szeretne lenni és nagyszerű feleség, anya – nagycsaládot tervez. Szeretne létrehozni egy alapítványt, amely a fogyatékkal élő gyerekeket, fiatalokat és azok szüleit támogatja. Addig is az egyetem mentorprogramjában vesz részt.

A díjátadóról itt olvashat…

A 2016-os pályázati felhívás elérhető itt…