X
2016-10-25

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Eördögh Mátét

Máté szeretné jól megtanulni a kárpitos szakmát, szakmunkás vizsgát szerezni, és ha lehetősége lesz rá, saját műhelyet nyitni, hogy valami szebbet és újra használhatót csináljon a megunt régi bútorokból...

Máté három és fél éves kora óta hallássérült. Az általános és a középiskolát integráltan végezte, a Komáromi Jókai Mór Gimnáziumban érettségizett. Jó emlékeket őriz erről az időszakról: osztálytársai elfogadták, segítőkészek voltak.

Eördögh Máté

 

Érettségi után szakácsnak szeretett volna tanulni, de kiderült, hogy orvosilag erre nem alkalmas. Hosszas utánajárás után találtak egy iskolát, ahol jelenleg kárpitosnak tanul. Nemrég szerzett jogosítványt, nagyon szeret vezetni. Édesapjától kapott egy robogót, imád motorozni, biciklizni, meglátogatni a nagyszüleit, a barátaival találkozni. Rossz tapasztalatairól is őszintén mesél: sok akadály nehezíti az életét, naponta találkozik olyan emberekkel, akik nehezen fogadják el, de vallja, hogy valahogy túl kell lépni ezen. A legfontosabb számára, hogy a családja szereti, az igazi barátok mellette állnak, így elégedett az életével.

Szeretné jól megtanulni a kárpitos szakmát, szakmunkás vizsgát szerezni, és ha lehetősége lesz rá, saját műhelyet nyitni, hogy valami szebbet és újra használhatót csináljon a megunt régi bútorokból. Még két éve van hátra a szakmunkásvizsgáig, de már most arra gyűjt, hogy beszerezze a szükséges szerszámokat. Bízik benne, hogy talál egy kedves lányt, aki elfogadja hibáival együtt. Tervezi, hogy leendő barátnőjével elutazik Görögországba, Santorini szigetére. Mikor nagyon boldog és szerelmes lesz, akkor összeházasodnak és családot alapítanak. Egészségben felnevelik a gyerekeket, iskolába járatják őket, hogy jó életük legyen. Hétvégenként elmennek majd édesapjához és édesanyjához ebédre, gyakran találkoznak a bátyjával, összeforrva, mint egy jó család.

A díjátadóról itt olvashat…

A 2016-os pályázati felhívás elérhető itt…