X
2017-12-01

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Elekes Dorottya Orsolyát

Dorottya Temesváron született. 3 hónapos korában diagnosztizálták a hallássérülését, ekkor kapta meg első hallókészülékét. 5 éves kora óta él Magyarországon, Egerben...

Név: Elekes Dorottya Orsolya
Életkor: 22 éves
Lakhely: Eger
Tanulmányok: jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar hallgatója

Dorottya Temesváron született. 3 hónapos korában diagnosztizálták a hallássérülését, ekkor kapta meg első hallókészülékét. 5 éves kora óta él Magyarországon, Egerben. Általános iskolai és középfokú tanulmányait integráltan végezte. 2014-ben érettségizett, majd felvételt nyert az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karra. Ekkor költözött Budapestre, azóta itt él. Jelenleg a hallássérültek és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakon tanul. 2016/17-ben tudományos munka keretében kutatást végzett a cochleáris implantátum negatív megítéléséről. Nagy örömére pályamunkáját bemutathatta a Győrben megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián. 15 évesen ismerkedett meg a jelnyelvvel, melyhez később Budapesten, a SINOSZ-nál tért vissza. A szükséges szintek teljesítését követően 2016-ban felvételt nyert OKJ tolmácsképzésre.

Fontosak számára a barátai, remekül érzi magát a kollégiumi közösségben és a jelnyelvi tolmácsképzőn csoporttársai társaságában is. Kevés szabadidejében szívesen néz sorozatot, zenét hallgat, koncertekre jár, olvas és szeret új városokat felfedezni. Harcos típusnak tartja magát, aki nem adja fel könnyen. Ennek ellenére úgy gondolja, ez nem lenne elegendő, boldogulását megértő, támogató és segítő családjának, barátainak, szűkebb környezetének is köszönheti. Főállású gyógypedagógusként és alkalmi jeltolmácsként szeretne dolgozni, tapasztalatot szerezni. Jól érzi magát az ismeretet átadó tanár szerepében, az arra való felkészülésben, gyerekek között. Úgy érzi, hogy a mindkét területen való aktív részvétel teljessé tenné szakmai fejlődését, érdeklődését.