X
2016-10-25

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Diósi Annamáriát

Annamária rajzot tanult egy művésztanártól, majd felvételt nyert a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola elektronikus ábrázolás szakára. Ezután a VISART Művészeti Akadémiára jelentkezett...

Annamária kiskora óta súlyos hallássérült. Hat éven keresztül heti rendszerességgel járt korai fejlesztésre és beszédtanulásra a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola Gyakorló Intézetébe. A hosszú utak során megerősödött benne az akaraterő és a kitartás. Az óvodát és az iskoláit integráltan végezte.

Diósi Annamária

Az alapítványi iskolából átkerült egy nagyobb létszámú, állami iskolába, majd a Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. Mindig akadtak támogatói, akik a feladatok megértésében segítették és megvédték a rosszindulatú gyerekektől. Tanárai segítségére, jóindulatára is számíthatott. 4 évig furulyázott és fuvolázott, 7 évig volt néptáncos, ami továbbfejlesztette a ritmusérzékét, belső hallását és más szociális képességeit. Legkedvesebb sportja a kézilabda. 10 évig egy NB2-es csapat kapusa volt Hévízen, térdsérülésem miatt hagyta abba a sportot.

16 éves korában tudatosodott benne, hogy művészettel szeretne foglalkozni. Rajzot tanult egy művésztanártól, majd felvételt nyert a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola elektronikus ábrázolás szakára. Ezután a VISART Művészeti Akadémiára jelentkezett, ahol idén szeptemberben kezdi utolsó tanévét. Tervezőgrafikusként szeretne dolgozni, érdekli az arculattervezés, tipográfia és a csomagolás. Legnagyobb kihívásnak a nyelvvizsga megszerzését tartja. Idővel családot, gyerekeket szeretne, addig pedig szívesen utazna. 2 éves kora óta tagja a családjával együtt a Szülők a Hallássérült Gyermekekért Alapítványnak, szívesen osztja meg a tapasztalatait kisebb gyermekekkel, akik előtt még ott áll az iskola és a pályaválasztás.

A díjátadóról itt olvashat…

A 2016-os pályázati felhívás elérhető itt…