X
2016-10-25

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Cseh Alettát

A szakmai bizottság döntése értelmében idén Aletta továbbtanulását támogatjuk a Signia hallókészülékek gyártójának hallásjavító eszközeivel. Aletta a szegedi Tömörkény István Gimnáziumban érettségizett környezetvédelem szakon, majd fogorvosi szakra jelentkezett. Nagyon tág az érdeklődési köre: népi hegedül, egyetemi kórustag, népdalokat énekel...

Aletta Szegeden él anyukájával, nagymamájával és a húgával. Hat éves korában vették észre tanárai, hogy nem hall jól. Ennek ellenére mindig kiemelkedően teljesített az iskolában. Hallókészülékét nem sokszor hordta, mert nehezen tudta elviselni és sokan csúfolták miatta. Így aztán egyéb módszerekkel érte el eredményeit. Elöl ült a tanteremben és nagyon figyelte a tanárok arcát, azt, hogy hogyan artikulálnak.

Cseh Aletta

A beszédkontextusból sok mindent ki tudott következtetni. Ez nagy koncentrációt, figyelmet és sok energiát kívánt és kíván a mai napig. Aletta a szegedi Tömörkény István Gimnáziumban érettségizett környezetvédelem szakon, majd fogorvosi szakra jelentkezett. Nagyon tág az érdeklődési köre: népi hegedül, egyetemi kórustag, népdalokat énekel. Szeret nyelveket tanulni (portugál, angol, spanyol), fest, kiállítást szervez, táncol és jógaoktatónak tanul. Szeret futni a természetben és úszni is. Társasági lénynek tartja magát, imád ismerkedni, barátokat szerezni. Legszívesebben mindenkivel beszélgetne, de csak azokkal tud, akik nem beszélnek túl halkan és jól artikulálnak.

Szeretné sikeresen elvégezni az egyetemet. Célja, hogy igazán jó orvossá váljon, aki igényes a munkájában és olyan kedves a betegeivel, mint a barátaival. Tervezi, hogy a hobbijait is folytatja: a jógaoktatás mellett különböző művészeti ágak érdeklik. Imádja a népdalokat, szívesen jár táncházakba, a népi vagy a latin táncok (pl. a kubai salsa) egyaránt közel állnak hozzá. Szeretné megerősíteni spanyol és portugál nyelvtudását, ami nem kis kihívás számára a gyengébb beszédértés miatt.

A díjátadóról itt olvashat…

A 2016-os pályázati felhívás elérhető itt…