X
2016-10-25

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Agócs Leventét

Levente kiegyensúlyozott, vidám fiatal, jelenleg Szegeden orvostanhallgató. Még nem döntötte el, hogy idegsebész vagy gyerekgyógyász legyen-e, mindkét terület vonzza...

Levente kiegyensúlyozott, vidám fiatal, jelenleg Szegeden orvostanhallgató. Örömmel újságolta pályázatában, hogy sikeresen túljutott a vizsgaidőszakon, így a nyári gyakorlat után biztosan elkezdheti a második tanévet. Még nem volt négy éves, amikor legelső hallókészülékét megkapta. Úgy véli, az a legnagyobb probléma a készülékkel, hogy tönkremehet, és nem lehet vele önfeledten fejest ugrani a vízbe a nyári hőség idején.

Agócs Levente

Gondot jelent számára az is, hogy visszhangos, zajos helyeken nagyon rosszul hall. Rutinos készülékviselőként sorolja tapasztalatait: amikor a beszédértés a feszült figyelem és összpontosítás ellenére is problémát okoz, megkéri az illetőt, hogy ismételje meg mondandóját.

Előadások alatt ügyes helyezkedéssel oldja meg azt, hogy lehetőleg mindent értsen – ha ugyanis a tanár arcára figyel, akkor nem tud jegyzetelni. Néha azért előfordul, hogy az órák után pótolja a hiányzó jegyzeteket.

Kedveli a küzdősportokat, de sportolás közben ki kell vennie a hallókészüléket. Mégis érti, mit mondanak a társai, mert leolvassa a szájukról. Szereti a zenét, szívesen jár koncertekre, másik hobbija a „gépezés”. Szerinte a legnagyobb előnye a hallássérülésnek az, hogy sokkal jobban tud aludni, mint az ép hallásúak. Még akkor is, ha reng a fal, mert valahol éppen buliznak a kollégiumban.

Még nem döntötte el, hogy idegsebész vagy gyerekgyógyász legyen-e, mindkét terület vonzza. Tervei között szerepel a nyelvtanulás és az utazás is, távoli, idegen földrészekre. Egyszer majd nagycsaládot szeretne, több gyerekkel. Fontos számára, hogy a gyerekeknek „normális” családi képet adjon, sok-sok olyan pillanatot, amikor mindnyájan együtt vannak.

A díjátadóról itt olvashat…

A 2016-os pályázati felhívás elérhető itt…