X
2017-12-01

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Varkoly Gábort

Gábor jelenleg a Kaposvári Egyetem hallgatója, idén szeptemberben kezdte el a második évfolyamot. A tanulás mellett a Hallássérültek Tanintézetében dolgozik, gyógypedagógiai asszisztensként segíti kollégái munkáját...

Név: Varkoly Gábor
Életkor: 30 éves
Lakhely: Budapest
Tanulmányok: jelenleg a Kaposvári Egyetem hallgatója

Gábor jelenleg a Kaposvári Egyetem hallgatója, idén szeptemberben kezdte el a második évfolyamot. A tanulás mellett a Hallássérültek Tanintézetében dolgozik, gyógypedagógiai asszisztensként segíti kollégái munkáját. 14 évvel ezelőtt ő maga is a Hallássérültek Tanintézetében végzett. Jó tanuló volt mindig, szereti képezni magát. Szívesen mesél sokféle hobbijáról: szeret kirándulni, sportolni, moziba járni, és ami nem szokványos a fiatalok körében: szívesen végez kerti munkát. Nagyon fontosnak tartja a mozgást és az egészséges életmódot. Rendszeresen jár teniszezni, idén júliusban a siketlimpián is részt vett. A szabadidő és a hobbi nagyjából ugyanazt jelenti számára, amikor egy kicsit kikapcsolódna a munkából vagy a tanulásból, pihenésként kedvenc tevékenységei közül választ.

Legfontosabb céljai között szerepel, hogy gyógypedagógusként segíthesse a hallássérült gyermekek minél jobb fejlődését. Hallássérültként egészen pontosan át tudja érezni a helyzetüket, és jobban tud az igényeikhez alkalmazkodni, mint az ép hallók. Gábor nemrég nagy lépésre szánta el magát: összeköltözött a barátnőjével, aki halló. Nagyon szeretné, ha a jövőben minél jobban megértenék egymást, és közösen családot alapítanának. Úgy gondolja, hogy halló-hallássérült párként a kommunikáció bizonyos mértékben mindig akadályoztatott lesz, ennek ellenére ő folyamatosan arra törekszik, hogy a kommunikáció kiegyensúlyozott legyen kettejük között és később majd a gyarapodó családban is.