X
2017-12-01

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Pászti Máriót

Márió hároméves korában vették észre, hogy valami gond van, mert nem kezdett el beszélni. Kivizsgálták, hallókészüléket kapott mindkét fülére. Eleinte nem szerette, hosszú hajat viselt, hogy eltakarja...

Név: Pászti Márió
Életkor: 23 éves
Lakhely: Nemesnép
Tanulmányok: jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója

Márió hároméves korában vették észre, hogy valami gond van, mert nem kezdett el beszélni. Kivizsgálták, hallókészüléket kapott mindkét fülére. Eleinte nem szerette, hosszú hajat viselt, hogy eltakarja. Igaz, sem az általános iskolában, sem gimnáziumban nem volt megkülönböztetve emiatt, könnyen be tudott illeszkedni az új közösségekbe. Mindig, minden támogatást megkapott a tanároktól, a családtól, barátoktól. Az érettségi után levágatta a haját, láthatóvá váltak a hallókészülékei. Azóta sem kapott negatív visszajelzést, inkább megdicsérik, hogy jobban áll neki a rövid haj. Miután felvették az egyetemre, felkerült Budapestre, tagja lett a SINOSZ-nak. A környezet optimista és pozitív személyiségnek tartja őt. Márió jelenleg két szakot végez: a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán, illetve a Pénzügyi és Számviteli Karon. Az iskola mellett egy multinacionális cégnél dolgozik, könnyen megtalálja a közös hangot az emberekkel. Nagyon szeret olvasni és utazni, szívesen tanul idegen nyelveket. Ösztöndíjat nyert az Erasmus+/Campus Mundi ösztöndíjprogram keretében, Hamburgban tanul pár hónapig. Sokszor előfordul, hogy nem érti meg az emberek beszédét, de visszakérdez, és elmondják neki még egyszer. Nem ijed meg a kihívásoktól, mindig megtalálja a megoldást.

A gazdaságtudományokhoz köthető területen szeretne dolgozni, egy nagy cégnél vagy saját vállalkozásban – de ez még a jövő zenéje – mondja. Később szeretne elvégezni egy német nyelvű mesterképzést is. Szívesen beutazná a világot, akár munka keretében. Örömmel töltené el, ha olyan munkát végezhetne, ami hasznos a társadalomnak.