X
2017-12-01

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Miszlai Ádámot

Ádám a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója. Az egyetem mellett diákmunkásként dolgozik, pénztáros egy áruházláncnál. A kikapcsolódás is fontos számára, leginkább a párjával és a barátaival tölti az idejét...

Név: Miszlai Ádám
Életkor: 24 éves
Lakhely: Szeged
Tanulmányok: jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatója

Ádám a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója. Az egyetem mellett diákmunkásként dolgozik, pénztáros egy áruházláncnál. A kikapcsolódás is fontos számára, leginkább a párjával és a barátaival tölti az idejét. Velük együtt nagyon szeret kirándulni és szabadulószobákból kiszabadulni. Minden évben részt vesznek egy kenutáborban is, a Tiszán eveznek és nomád körülmények között táboroznak. Immár hatodik éve, minden nyáron gyerekeket táboroztat a barátaival. Az öt napos tábort egy tanyán szervezik, ahol sátrakban alszanak, lovagolnak, sokat játszanak, kézműveskednek és énekelnek a tábortűznél.

Ádám halláscsökkenése 14 éves korában kezdődött. Baloldalon hallókészüléket visel. Azóta időszakosan a jobb fülével is rosszabbul hall. Vannak időszakok, amikor még a készülékkel sem kielégítő a beszédértése. A legnagyobb problémája a fonendoszkóp használata. A bal fülével sajnos nem hallja a megfelelő hangokat, és amikor a jobb fülénél is hallásprobléma jelentkezik, akkor egyáltalán nem tudja kivitelezni az ilyen jellegű vizsgálatokat. Arra is gondolt, mi lesz, ha a fonendoszkóp használatát nem sikerül megoldania: akkor gyermekaudiológus szeretne lenni, úgy véli, e szakma esetében nem mindennapos a fonendoszkóp használata.

A fiatalember korán elkötelezte magát, menyasszonyával már 4 éve alkotnak egy párt. Esküvőjüket jövő nyárra tervezik. Férjként, családapaként és orvosként képzeli el magát a jövőben. Gyermekorvosként szeretne dolgozni, akinek megbíznak a szakértelmében. Szívesen végezne közösségi munkát, például gyermekeket táboroztatna. Szeretne sokat utazni a családjával, leendő gyermekeivel is.