X
2017-12-01

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Cservenák Ákost

2017-ben Cservenák Ákos továbbtanulását támogatjuk modern hallásjavító eszközeinkkel. Ákos Miskolc mellett, Mályiban él. Szülei középiskolai tanárok, bátyja egy alapítványnál dolgozik. 2010-ben kitűnő eredménnyel érettségizett a miskolci Fráter György Katolikus Gimnáziumban. Ezt követően felvételt nyert a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának mechatronikai mérnök szakára...

2017-ben Cservenák Ákos továbbtanulását támogatjuk modern hallásjavító eszközeinkkel.

Név: Cservenák Ákos
Életkor: 26 éves
Lakhely: Mályi
Tanulmányok: jelenleg a Miskolci Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója

Ákos Miskolc mellett, Mályiban él. Szülei középiskolai tanárok, bátyja egy alapítványnál dolgozik. 2010-ben kitűnő eredménnyel érettségizett a miskolci Fráter György Katolikus Gimnáziumban. Ezt követően felvételt nyert a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának mechatronikai mérnök szakára. Tanulmányai során többször is elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat és a Tanulmányi Emlékérmet, sikeresen vett részt TDK és OTDK konferenciákon, valamint különböző tudományos konferenciákon. A mechatronikai mérnöki BSc és MSc diplomáját kitüntetéssel kapta meg 2014-ben és 2016-ban. 2010-ben németből, 2017-ben angolból középfokú, komplex nyelvvizsgát szerzett. Meséli, hogy a magnót egyszerűen nem értette, ezért a hallásértési feladatot csak úgy tudta teljesíteni, ha felolvasták a szöveget.

Jelenleg a Miskolci Egyetem Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszékének nappali tagozatos PhD hallgatója, valamint a győri Széchenyi István Egyetemen levelező tagozatos járműmérnök MSc hallgató. Kutatási témája az automatikusan működő járművek, érdeklődési területe a járművek és robotok. Hobbija a modellezés, kedvenc sportja a kerékpározás. Célja a doktori cím megszerzése, szeretne az egyetemen maradni oktató-kutatóként, és elismert szakemberré válni a saját szakterületén. Nagyon szeret utazni, új helyeket felfedezni, szívesen látogatna el minél több helyre, különösen külföldre. A családalapítás még várat magára, a jövőben Ákos szeretne megházasodni és több gyermeket felnevelni. Nyelvek terén szívesen fejlesztené tovább magát angolból és németből, de újabb nyelveket is szívesen elsajátítana.