X
Mindenki másképp éli meg a hallása „megjavulását”, az alábbiakban Cservenák Ákos, 2017-es példaképünk személyes beszámolóját olvashatják.
2018-01-22

Élményeim a hallókészülékkel kapcsolatban - Cservenák Ákos beszámolója

A Signia csapata minden megtesz azért, hogy minél több embernek visszaadhassuk a jó hallás örömét. A világ élvonalába tartozó folyamatos fejlesztéseinknek, kiváló mérnökeinknek, technikusainknak, orvosainknak és audiológusainknak köszönhetően sok nagyothalló életminőségén sikerül javítanunk. Mindenki másképp éli meg a hallása „megjavulását”, az alábbiakban Cservenák Ákos, 2017-es példaképünk személyes beszámolóját olvashatják.

A Signia csapata minden megtesz azért, hogy minél több embernek visszaadhassuk a jó hallás örömét. A világ élvonalába tartozó folyamatos fejlesztéseinknek, kiváló mérnökeinknek, technikusainknak, orvosainknak és audiológusainknak köszönhetően sok nagyothalló életminőségén sikerül javítanunk. Mindenki másképp éli meg a hallása „megjavulását”, az alábbiakban 2017-es példaképünk, Cservenák Ákos személyes beszámolóját olvashatják.

  • Megkaptam a hallókészüléket, és kiléptem az audiológia ajtaján. Viszonylag erős volt a szél, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy a hallókészülék képes kiszűrni és halk susogássá szelídíteni a szélzajt. A korábbi hallókészülékkel ez olyan volt, mintha egy mikrofonra ráfújtak volna – gyakorlatilag a szélben történő beszélgetést meg kellett szakítani, mert egyszerűen nem hallottam semmit a zajon kívül.
  • Megérkeztem haza Miskolcra, a családi Suzuki gépkocsival mentünk haza. Ekkor a kipufogó éppen cserére szorult, meglehetősen hangos volt. Hátul ültem, ennek ellenére azt tapasztaltam, hogy mintha a kipufogó „megjavult” volna. Holott nem így volt, csak a hallókészülék képes kiszűrni az ilyen jellegű zajforrást is. A kipufogó hangja ellenére hallottam az előttem ülő beszédét.
  • A hobbim a modellezés, és azon belül is a rádió-távirányításos modellhajók. Vízrebocsátás előtt mindig szoktam ellenőrizni a funkciókat, ami magába foglalja a kormányszervó mozgatását, és a meghajtómotor meghallgatását. Amikor az új Signia hallókészülékeimmel első alkalommal ugyanezzel foglalkoztam, úgy éreztem, hogy jóval hangosabb a motor, úgy tűnt, mintha valami baja lenne. Próbáltam rájönni a hiba okára, azonban kiderült, hogy semmi baja nincs a motornak és a meghajtásnak, egyszerűen hangosabban, tisztábban szól a készülék.
  • Tanóra az egyetemen: előttem volt a tábla, tőlem balra az ajtó, és az ajtó mellett ültem. Az ajtó nyitva volt, és a kint várakozók igen hangosan beszéltek, ez zavarta egy ideig az óra menetét. Bár állítgatás nélkül is tudtam követni az órát, az easyTek App alkalmazás segítségével azt is be tudtam állítani, hogy jobbról jöjjön a hang, így gyakorlatilag kiszűrtem a balról érkező zajt.
  • Most már vezetés közben is tudok úgy telefonálni, hogy nem teszem a mobiltelefont a fülemhez. Ezen kívül az okostelefonos navigáció is egy egészen sajátos érzés, hiszen közvetlenül „fülemben” hallom a navigáció hangját, és nem külső hangszóróból.

Cservenák Ákossal készült interjúnkat ezen a linken, bemutatkozását pedig itt olvashatják.