X
2017-10-18

Bemutatkoznak a Signia partnerei: BAROTIS Hallásközpont, Pásztó

A pásztói BAROTIS Hallásközpont idén nyáron nyílt meg, de máris sokan keresik fel őket. Korszerű, jól felszerelt üzletükben széles termékválasztékkal és magas színvonalú szolgáltatásokkal, szakértelemmel, odafigyeléssel várják a pácienseket. Ismerje meg Ön is a hallásgondozással foglalkozó szakembereket a Signia partnereit bemutató sorozatunkban, olvassa el blogbejegyzésünket.

A Signia elkötelezett a nagyothallók életminőségének javításában. Partnereink országszerte képviselik filozófiánkat és szakértelmünket, továbbá a teljes Signia termékválasztékot forgalmazzák. Arra kértük őket, mutassák be vállalkozásukat a nagyközönségnek. Az alábbiakban a pásztói BAROTIS Hallásközpont bemutatkozását olvashatják. Büszkék vagyunk arra, hogy a Signia márkát magasan képzett szakemberek képviselik Magyarországon, köszönjük szépen partnereink együttműködését!

A BAROTIS Hallásközpont családi vállalkozásként 2017. június 1-jén nyitotta meg pásztói üzletét. Fő célunk Pásztó és vonzáskörzetének ellátása, úgy láttuk, hogy itt nem volt megfelelő színvonalú a halláspanasszal élők ellátása, gondozása. Erősségünk, hogy üzletünkben szakképzett üzletvezető, audiológiai szakasszisztens és hallásakusztikus végzi a páciensek mérését, hallókészülék-ellátását, az utógondozást. Nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos jelenlétre és nyitvatartásra.

Hallásközpontunk Pásztón, a Semmelweis utca 1. szám alatt található, a buszmegálló, vasúti pályaudvar, kórház felé vezető úton. A város centrumától kicsit kiesik, de a hely kiválasztásakor nem is az volt a célunk, hogy központi helyen legyen üzletünk. Forgalmas helyet kerestünk, amely a napi ügyeiket intéző emberek útvonalára esik. A parkolás a kórház közelsége miatt a szomszédos kis utcákban könnyen megoldható, busszal, vonattal az üzlet könnyen megközelíthető, a buszmegálló és vasúti pályaudvar is nagyon közel van.

Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy – a Pásztó és térségében folyamatosan megjelenő hirdetéseinknek köszönhetően – a helyieken kívül ugyanolyan számban keresnek bennünket a környező kisebb településekről is. Bátonyterenyétől Csécséig, Alsótoldról, Mátraverebélyből, nagyjából 20-25 km-es körzetből.

Szakértelem és teljes körű ellátás a korszerű hallásközpontban

Az üzletben Baranyai-Szabó Györgyi audiológiai szakasszisztens és hallásakusztikus dolgozik, aki „Gyógyászati segédeszköz-forgalmazó” szakképesítéssel is rendelkezik. Munkáját segíti dr. Baranyai László, audiológus szakorvos, aki a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház fül-orr-gégészeti osztályának osztályvezető főorvosa, a Salgótarjánban működő audiológiai szakrendelés vezetője. Heti egy nap lehet bejelentkezni hozzá audiológiai rendelésre a hallásközpontunkba.

Üzletünkben audiológiai szakrendeléssel, ingyenes hallásvizsgálattal, munkaalkalmassági hallásvizsgálattal, hallókészülékek és tartozékok értékesítésével, hallókészülékek finomhangolásával, szervizzel kapcsolatos ügyintézéssel foglalkozunk. Ezen kívül – igény szerint – egyéni uszodai és védőillesztékeket, gyógyászati segédeszközöket forgalmazunk.

Hallásközpontunk korszerűen felszerelt, az előírt követelményeknek megfelelő mérési, diagnosztikai eszközökkel rendelkezik. A klasszikus hallásvizsgálatok mellett hangszigetelt kabinban, kétcsatornás audiométerrel tudjuk a küszöb- és a küszöb feletti audiometriás vizsgálatokat elvégezni. Az objektív vizsgálatok közül a tympanometria, és a stapedius reflex vizsgálatok kivitelezésére van lehetőség. Az audiológiai szakrendelésen végezzük el az említett vizsgálatok előtti anamnézisfelvételt, fül-orr-gégészeti vizsgálatot. A hallókészülékes ellátás keretében a lenyomatvétel is üzletünkben történik. A hallókészülék-próbát, a beállításokat, a finomhangolást (a megfelelő szoftverrel), az elemek, tartozékok értékesítését, illetve a garanciális és nem garanciális szervizelés koordinálását is az audiológiai szakasszisztens végzi.

Partnerség a Signiával

Korábban, a gyakorlati időként eltöltött audiológiai szakrendeléseken már találkoztunk a Signia termékeivel. A páciensek elégedettsége, a felhasználóbarát program, a készülékek folyamatosan fejlődő tudása és nem utolsósorban vonzó külalakjuk miatt forgalmazzuk üzletünkben a Signia termékeket. A cég képviselője közvetlen és megbízható, mindenben segítőkész munkatárs támogatja munkánkat. A nap bármely szakában gyorsan és hatékonyan segít megoldani a felmerülő problémát, nemegyszer akár személyes jelenlétével is. Akár megrendelésről, akár javításról van szó, rövid határidővel, gyorsan teljesítik a kérést.

Tapasztalataink a Signia legújabb fejlesztéseiről

Továbbképzés alkalmával és az üzletünkben is volt már lehetőségünk kipróbálni a Signia új myHearing alkalmazását, amellyel a távolból is be tudjuk állítani a páciens hallókészülékét, nem szükséges befáradnia hozzánk.

Pácienseink az idősebb korosztályba tartoznak, ezért különböző kompetenciák hiánya miatt még nem tudjuk mindenkinek ajánlani ezt a szolgáltatást, de a Signia terméket vásárló és viselő ügyfeleink egy része érdeklődik az újdonságok, pl. a touchControl alkalmazás iránt. (Utóbbit már használja is néhány ügyfelünk.)

A myHearing alkalmazást azért is ajánlanánk a pácienseknek, mert számukra sokkal kényelmesebb lenne otthonról vagy a munkahelyükről telefonon keresztül módosítani néhány beállítást. További előny, hogy kérdéseket tehetnek fel, ha bizonytalanok vagy segítségre szorulnak, s mindezt utazás, sorban állás, várakozás nélkül. A digitális írástudás  fejlődése, az okostelefonok világa egyre inkább megkívánja az erre kevésbé fogékony emberektől is a fejlődés bizonyos mértékét. Úgy gondoljuk, hogy a myHearing alkalmazás be fogja váltani Magyarországon is a hozzá fűzött reményeket, egyre több felhasználója lesz, így egyedülálló lesz a piacon a hallásgondozásnak ezzel a távoli formájával.

További információk a myHearing alkalmazásról