X
Március 3. minden évben a hallás világnapja. Tudta Ön, hogy a hallásveszteség világszerte egyre elterjedtebb? Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint több mint 466 millió ember él hallásveszteséggel.
2018-03-02

Hallás Világnapja - Miért fontos a hallásveszteség korai felismerése?

Március 3. minden évben a hallás világnapja. Tudta Ön, hogy a hallásveszteség világszerte egyre elterjedtebb? Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint több mint 466 millió ember él hallásveszteséggel, és 2050-re minden tíz emberből egy várhatóan hallásveszteségtől szenved majd...

Március 3. minden évben a hallás világnapja. Tudta Ön, hogy a hallásveszteség világszerte egyre elterjedtebb? Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint több mint 466 millió ember él hallásveszteséggel, és 2050-re minden tíz emberből egy várhatóan hallásveszteségtől szenved majd. Ez nem csak azért van így, mert hosszabb ideig élünk, hanem azért is, mert sokunknál fiatalabb korban jelentkezik hallásveszteség, mint az korábban a szüleinknél vagy nagyszüleinknél jelentkezett.

A „Halld a jövőt …és készülj fel rá, tegyél érte” téma jegyében az idei hallás világnapján azt hangsúlyozzuk, mennyire fontos korán felismerni a hallásveszteséget és késleltetni a további hallásromlást. Ha Ön gyakran megkéri az embereket, hogy ismételjék el, amit mondtak, ha egyre jobban feltekeri a rádió vagy a TV hangerejét, ha rendszeresen lemarad a beszélgetések egyes részeiről, ha fülcsengést vagy fülzúgást hall (tinnitus), vagy a környezetében élők figyelmeztetik, hogy Ön túl hangosan beszél, talán hallásvesztesége lehet.

Mit tehet Ön ez ellen? Ha lehetséges, kerülje a zajos környezetet és rendszeresen ellenőriztesse hallását. Így máris tett valamit hallása megőrzéséért. A pár perces Signia online hallásteszt segítségével saját maga is ellenőrizheti hallását:  https://www.signia.hu/hallasteszt/#/

Elsőként ez mutathatja meg, vajon hallókészülékekkel javítható-e az Ön hallása. Amennyiben hallásvesztesége van, a hallókészülékek csökkentik a kognitív romlás kockázatát vagy a másoktól való függés esélyét. Ezért fontos korán felismerni a tüneteket és cselekedni. Ha úgy érzi, probléma lehet a hallásával, segítünk megtalálni az Önhöz legközelebbi hallókészülék-specialistát. Hívja nyitvatartási időben* a Múzeum körúti Signia Hallásközpont telefonszámát: (1) 226-2665.

Hallókészülék-specialistájával megbeszélhet minden olyan kérdést vagy problémát, ami Önt foglalkoztatja, a szakember segít megtalálni az ideális hallásjavító megoldást. A Signia széles termékválasztékából számos olyan lehetőség közül választhat, amelyek segítik hallását és visszaadják a természetes hangzást: az apró, diszkrét fülbehelyezhető hallókészülékektől az erős és elegáns fülmögötti készülékekig, amelyek a telefonhívásokat, zenét és a TV hangját közvetlenül a füleibe juttatják. Hallókészülékeinkről további információkért látogasson el a www.signia.hu oldalra.

*Nyitvatartás:
Hétfőtől szerdáig: 8.00- 17:00
Csütörtök: 8:00-18:00
Pénteken: 8.00-13.30