X

Letölthető az idei példaképeket bemutató prospektus!

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben 2018-ban harmadszor hirdette meg „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatát nagyothalló fiatalok számára. Nagy örömünkre kezdeményezésünk fő célját már egyre többen ismerik: szeretnénk közelebb hozni egymáshoz az ép hallók és a hallássérültek világát, szeretnénk hozzájárulni az előítéletek lebontásához, valamint bátorítani a hallássérült gyerekeket és családjukat. A sérült emberek – köztük a nagyothallók – sajnos még ma is sokféle előítélettel szembesülnek. Odafigyeléssel, megértéssel és egy kis segítséggel sokkal könnyebben birkóznának meg a mindennapok nehézségeivel. Mindehhez csupán nyitottságra és empátiára van szükség, hiszen ők maguk annyi mindenre képesek!

Tovább

2018-ban is érdemes jelentkezni „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” c. pályázatunkra!

Tavalyi példaképeink közül orvosi-szakmai szempontok alapján Cservenák Ákos élhetett a Signia hallókészülékek gyártójának felajánlásával, az ő továbbtanulását támogattuk egy modern hallókészülékkel. Ákos részletesen beszámol arról, hogyan értesült a pályázatról, miért döntött úgy, hogy élni fog ezzel a lehetőséggel.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: AUDISSIMA Hallókészülék Szalon és Szakrendelő, Kecskemét

A Signia elkötelezett a nagyothallók életminőségének javításában. Partnereink országszerte képviselik filozófiánkat és szakértelmünket, továbbá a teljes Signia/Siemens termékválasztékot forgalmazzák. Arra kértük őket, mutassák be vállalkozásukat a nagyközönségnek. Az alábbiakban Dr. Szepes Andrea, fül-orr-gégész, audiológus főorvos, a kecskeméti AUDISSIMA Hallókészülék Szalon és Szakrendelő tulajdonosa mesél vállalkozásáról. Büszkék vagyunk arra, hogy a Signia márkát magasan képzett szakemberek képviselik Magyarországon, köszönjük szépen partnereink együttműködését!

Tovább

Letölthető az idei példaképeket bemutató prospektus!

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben 2018-ban harmadszor hirdette meg „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatát nagyothalló fiatalok számára. Nagy örömünkre kezdeményezésünk fő célját már egyre többen ismerik: szeretnénk közelebb hozni egymáshoz az ép hallók és a hallássérültek világát, szeretnénk hozzájárulni az előítéletek lebontásához, valamint bátorítani a hallássérült gyerekeket és családjukat. A sérült emberek – köztük a nagyothallók – sajnos még ma is sokféle előítélettel szembesülnek. Odafigyeléssel, megértéssel és egy kis segítséggel sokkal könnyebben birkóznának meg a mindennapok nehézségeivel. Mindehhez csupán nyitottságra és empátiára van szükség, hiszen ők maguk annyi mindenre képesek!

Tovább

A kezeletlen hallásveszteség nagyobb kockázatot jelent, mint gondolná

A kezeletlen hallásveszteséggel élő emberek nagyobb eséllyel szorulnak mások segítségére a mindennapi életben, mint a normál hallók. Ez a nyomatékos figyelmeztetés egy új, hallásveszteségről szóló tanulmányban olvasható, amelyet 2018. március 6-án mutattak be az Európai Unió (EU) törvényhozóinak.

Tovább

Hallás Világnapja - Miért fontos a hallásveszteség korai felismerése?

Március 3. minden évben a hallás világnapja. Tudta Ön, hogy a hallásveszteség világszerte egyre elterjedtebb? Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint több mint 466 millió ember él hallásveszteséggel, és 2050-re minden tíz emberből egy várhatóan hallásveszteségtől szenved majd...

Tovább

Y generáció – élvezd a zenét, de figyelj a hangerőre!

Ha bárhol a városban vagy a közlekedési eszközökön körbenézünk, azt látjuk, hogy nagyon sokan hallgatnak zenét fülhallgatóval. Jó dolog, hogy bárki, bárhol, bármikor hallgathatja kedvenc dalait, de azért a veszélyekről sem szabad megfeledkezni. Balesetet okozhat, ha nem halljuk a közeledő járművek hangját, a túlzott hangerő pedig károsíthatja a hallásunkat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 1,1 milliárd 12-35 éves fiatal hallgat elektronikus eszközöket olyan hangerővel, amelyet nem tartunk biztonságosnak, ezzel kiteszik magukat a tartós halláskárosodás veszélyének. Blogbejegyzésünket elsősorban ennek a korosztálynak, ill. az aggódó szülők, hozzátartozók figyelmébe ajánljuk.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: Med-Hom Bt. Hallókészülék-szaküzlet, Cegléd

Ceglédi partnerünk, a Med-Hom Bt. magasan képzett csapatának vezetője dr. Kerepesi Lénárd fül-orr-gégész és audiológus főorvos úr, aki a ceglédi Toldy Ferenc Kórház fül-orr-gégészeti osztályának vezetője is egyben. Hallókészülék-szaküzletük immár 20 éve áll a lakosság szolgálatában. Nem csupán helyi és környékbeli pácienseket fogadnak, külföldről is rendszeresen járnak hozzájuk hallásproblémával küzdők. Milyen ellátásra számíthat, aki felkeresi őket? Megtudhatja blogunkból.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: Acusticus Halláscentrum és Rendelő, Debrecen és Eger

A Signia elkötelezett a nagyothallók életminőségének javításában. Partnereink országszerte képviselik filozófiánkat és szakértelmünket, továbbá a teljes Signia/Siemens termékválasztékot forgalmazzák. Arra kértük őket, mutassák be vállalkozásukat a nagyközönségnek. Az alábbiakban az Acusticus Halláscentrum és Rendelő bemutatkozását olvashatják. Büszkék vagyunk arra, hogy a Signia márkát magasan képzett szakemberek képviselik Magyarországon, köszönjük szépen partnereink együttműködését!

Tovább

Élményeim a hallókészülékkel kapcsolatban - Cservenák Ákos beszámolója

A Signia csapata minden megtesz azért, hogy minél több embernek visszaadhassuk a jó hallás örömét. A világ élvonalába tartozó folyamatos fejlesztéseinknek, kiváló mérnökeinknek, technikusainknak, orvosainknak és audiológusainknak köszönhetően sok nagyothalló életminőségén sikerül javítanunk. Mindenki másképp éli meg a hallása „megjavulását”, az alábbiakban Cservenák Ákos, 2017-es példaképünk személyes beszámolóját olvashatják.

Tovább

Mit is tud egy magasabb tudásszintű hallókészülék? Interjú Cservenák Ákossal

Tavaly második alkalommal hirdettük meg a SINOSZ-szal közös pályázatunkat nagyothalló fiatalok számára. 2017-es példaképeink közül a szakmai zsűri döntése alapján Cservenák Ákos továbbtanulását támogattuk modern hallásjavító eszközeinkkel. Ákos azok közé tartozik, akiknek sokféle környezetben és élethelyzetben fontos a jó hallás, így örömmel próbálta ki és azóta is elégedetten viseli új, magas tudásszintű Signia hallókészülékeit. Interjúnkban a tapasztalatairól kérdeztük.

Tovább

Fülzúgás kikapcsolva

Fülzúgást vagy fülcsengést szinte mindenki hallott már. A kiváltó okok épp olyan változatosak, mint a páciensek által érzékelt, zavaró hangok. A tinnitus különösen csendes környezetben feltűnő, pl. ébredés után, éjszaka, vagy természeti környezetben, ahol nincsenek városi zajok.

Tovább

Tippek a tinnitus-szal élők számára

A kellemetlen fülzúgás leküzdésében segíthetnek a különböző tinnitus terápiák, de maga az érintett is sokat tehet azért, hogy átvegye az irányítást. Nagyon sok múlik a páciens hozzáállásán, mentális és fizikai állapotán. Néhány egyszerű életmódbeli változtatás is hasznos lehet. Olvassa el tippjeinket, amelyek segíthetnek Önnek a tinnitus tüneteinek enyhítésében.

Tovább

A tinnitus tüneteinek enyhítése

Több páciensünk szenved krónikus fülzúgástól, ami rendkívül kimerítő lehet. Súlyosabb esetben akár depresszióhoz, visszahúzódáshoz, bezárkózáshoz is vezethet.

Tovább

Ismerje meg a tinnitusról szóló tényeket

A Signia hallókészülékek apró technológiai csodák. Nem csupán felerősítik a hangokat és javítják a hallást, hanem többféle megoldást is nyújtanak a tinnitus (fülzúgás, fülcsengés) hatásainak enyhítésére. Ha a hallókészülék-specialista segítségével megtalálja az Önnek legmegfelelőbb terápiát, nyugodtabbá válhat az élete és stresszmentesen hallhatja azt, amit szeretne.

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Cservenák Ákost

2017-ben Cservenák Ákos továbbtanulását támogatjuk modern hallásjavító eszközeinkkel. Ákos Miskolc mellett, Mályiban él. Szülei középiskolai tanárok, bátyja egy alapítványnál dolgozik. 2010-ben kitűnő eredménnyel érettségizett a miskolci Fráter György Katolikus Gimnáziumban. Ezt követően felvételt nyert a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának mechatronikai mérnök szakára...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Varkoly Gábort

Gábor jelenleg a Kaposvári Egyetem hallgatója, idén szeptemberben kezdte el a második évfolyamot. A tanulás mellett a Hallássérültek Tanintézetében dolgozik, gyógypedagógiai asszisztensként segíti kollégái munkáját...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Pászti Máriót

Márió hároméves korában vették észre, hogy valami gond van, mert nem kezdett el beszélni. Kivizsgálták, hallókészüléket kapott mindkét fülére. Eleinte nem szerette, hosszú hajat viselt, hogy eltakarja...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Nyisztor Dórát

Dóra három éves kora óta visel hallókészüléket, amit azonnal elfogadott. Óvodában, általános iskolában és a gimnáziumban is integráltan tanult. Osztályfőnöke nyitottan, kedvesen fogadta és fogadtatta el az osztállyal, így hamar összebarátkozott a társaival...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Miszlai Ádámot

Ádám a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója. Az egyetem mellett diákmunkásként dolgozik, pénztáros egy áruházláncnál. A kikapcsolódás is fontos számára, leginkább a párjával és a barátaival tölti az idejét...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Mentes Anikót

Anikó jelenleg az ELTE TTK Mikrobiológiai Tanszékén doktorandusz, mikrobiális ökológiai témájú pályázatokban vesz részt kutatóként. 2014-ben elnyerte az ELTE TTK Kar Kiváló Hallgatója díjat, kari és országos versenyeken helyezéseket ért el, dékáni dicséretben részesült...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Márföldi Kittit

Szülei 3 éves korában vitték el Kittit hallásvizsgálatra, aminek az lett az eredménye, hogy jól hall, csak lusta beszélni. Egyik betegsége alkalmával egy másik fülészorvos elküldte Debrecenbe, BERA-vizsgálatra. Itt derült ki, hogy a kislány hallásmaradványos siket, akárcsak három hónapos húga...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Hornyák Alízt

Alíz Szerencsen született. Integráltan folytatta tanulmányait, 6 évfolyamot végzett az általános iskolában, majd hatosztályos tagozatra nyert felvételt a helyi Bocskai István Gimnáziumba...

Tovább

Gratulálunk 2017-es példaképeinknek - bemutatjuk Elekes Dorottya Orsolyát

Dorottya Temesváron született. 3 hónapos korában diagnosztizálták a hallássérülését, ekkor kapta meg első hallókészülékét. 5 éves kora óta él Magyarországon, Egerben...

Tovább

Díjátadó a példaképeknek

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben 2017-ben már másodszor hirdette meg „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatát nagyothalló fiatalok számára. A november 11-én tartandó ünnepélyes díjátadón Példaképeink elismerésben részesülnek.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: BAROTIS Hallásközpont, Pásztó

A pásztói BAROTIS Hallásközpont idén nyáron nyílt meg, de máris sokan keresik fel őket. Korszerű, jól felszerelt üzletükben széles termékválasztékkal és magas színvonalú szolgáltatásokkal, szakértelemmel, odafigyeléssel várják a pácienseket. Ismerje meg Ön is a hallásgondozással foglalkozó szakembereket a Signia partnereit bemutató sorozatunkban, olvassa el blogbejegyzésünket.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: Tünde Hallás Szalon, Nyíregyháza

2014. július 15-én nyitottuk meg a Fülebarát Bt. üzletét, a Tünde Hallás Szalont. Olyan alternatívát szerettünk volna kínálni a nagyothalló emberek számára, ami szakmai és emberi kompromisszumoktól mentes. A meleg, családias légkör, az ügyfél iránti empátia és tisztelet, a kiemelkedő szakmai tudás és tapasztalat, a régi és kiváló szakmai kapcsolatok, a folyamatos fejlődés mind ezt a célt szolgálja. Ügyfeleink visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy jó úton haladunk.

Tovább

Bemutatkoznak a Signia partnerei: Bodnár Optika – Halláscentrum, Sopron

Az alábbiakban a soproni Bodnár Optika – Halláscentrum bemutatkozását olvashatják. Büszkék vagyunk arra, hogy a Signia márkát magasan képzett szakemberek képviselik Magyarországon, köszönjük szépen partnereink együttműködését!

Tovább

Zajspektrum: hangok, amelyekről nem tudta, hogy károsítják a hallását

Előfordult már Önökkel, hogy egy hirtelen hangos zajt hallva ösztönösen befogták a fülüket? Elviselhetetlennek találják a közelben elhaladó sürgősségi járművek szirénájának hangerejét? Ha valamit túl hangosnak ítélünk, nagy a valószínűsége annak, hogy túlzott zajnak vagyunk kitéve, ami károsíthatja a hallásunkat. Az is lehet, hogy már fel sem tűnik, hogy túl hangos a hajszárító vagy a közlekedés zaja, pedig ezek a mindennapokban megszokott, gyakori hangok is veszélyeztethetik hallásunk épségét.

Tovább

Signia myHearing alkalmazás - hallásgondozás távolról

Ha már beigazolódott, hogy hallókészülékkel javítható a hallásvesztesége, és egy modern Signia hallókészülékre esett a választása, mostantól nem csupán a legkiválóbb technológiát élvezheti. A Signia által kifejlesztett új myHearing alkalmazásnak köszönhetően Ön a lehető legrövidebb időn belül tapasztalt hallókészülék-viselővé válhat. Hallókészülék-specialistája nyomon követheti a próbahordás folyamatát, és az Öntől kapott információk alapján távolról is beállíthatja hallókészülékeit.

Tovább

Roskilde fesztivál: ahol a közönség hallására is odafigyelnek

Ön is azok közé tartozik, akik szívesen látogatják a nyári zenei fesztiválokat? Ha így van, akkor valószínűleg sorozatosan túl hangos zajnak teszi ki a hallását. Szerencsére nem mindenütt van ez így, pl. az egyik legnagyobb észak-európai zenei fesztivál szervezői a közönség hallásának megóvására is odafigyelnek. Egy brit tanulmány azt jelzi, hogy ez egy nagyszerű ötlet.

Tovább

A „Thank You Scientist” zenekar köszönetet mond a Signiának a hallásvédő megoldásért

Dr. Suzanne McCorry a Signia audiológusa. Az ügyfélszolgálati csapat tagjaként segít a hallókészülék-specialistáknak jobban kiszolgálni pácienseiket. Suzanne egyúttal egy zenész édesanyja is – fia, Cody McCorry a népszerű Thank You Scientist együttes tagja. Az alábbi bejegyzésben az audiológus édesanya számol be arról, hogyan segített a Signia megóvni a srácok hallását.

Tovább

Érdekli a fesztiválszezon?

Egy holland tanulmány szerint a füldugót nem használó emberek 42%-a átmeneti hallásveszteséget tapasztal közvetlenül azután, hogy több órán át hangos zenét hallgatott. A füldugót használók között ez a szám csupán 8%. Ráadásul a tanulmányban résztvevő, füldugót viselő fiataloknak csak a 12%-a tapasztalt tinnitust (fülzúgást, fülcsengést) a zajnak való kitettség után, szemben azzal a 40 %-kal, akik nem viseltek füldugót.

Tovább

Hogyan változtatja meg viselője életét egy modern hallókészülék? - Interjú Cseh Alettával

A SINOSZ-szal közösen meghirdetett tavalyi pályázatunkra Cseh Aletta is jelentkezett. Tanulmányaiban és egyéb tevékenységeiben elért eredményei, példamutató munkája és közösségformáló magatartása elismeréseként a szakmai zsűri őt is a Példaképek közé választotta. Orvosi és technológiai szempontok figyelembevételével a szakemberek úgy találták, hogy neki segíthetnek a legtöbbet a felajánlott készülékek. Ezért Aletta továbbtanulását támogattuk hallásjavító eszközeinkkel. Kíváncsiak voltunk, mennyire váltak be az új hallókészülékek, amelyeket közel egy éve visel – Aletta őszintén válaszolt a kérdéseinkre.

Tovább

Letölthető az idei példaképeket bemutató prospektus!

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben 2018-ban harmadszor hirdette meg „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatát nagyothalló fiatalok számára. Nagy örömünkre kezdeményezésünk fő célját már egyre többen ismerik: szeretnénk közelebb hozni egymáshoz az ép hallók és a hallássérültek világát, szeretnénk hozzájárulni az előítéletek lebontásához, valamint bátorítani a hallássérült gyerekeket és családjukat. A sérült emberek – köztük a nagyothallók – sajnos még ma is sokféle előítélettel szembesülnek. Odafigyeléssel, megértéssel és egy kis segítséggel sokkal könnyebben birkóznának meg a mindennapok nehézségeivel. Mindehhez csupán nyitottságra és empátiára van szükség, hiszen ők maguk annyi mindenre képesek!

Tovább

1997: Prisma. Számítógép a fülben

18,000,000,000,000,000,000 – vagy másképpen 18 trillió – ennyiféleképpen lehetett beállítani a Prisma hallókészülékeket. Miért volt szükség ilyen sokféle beállításra? Nem sokan tudják, de mindenki másképpen hall, az egyén hallásérzékelése teljesen egyedi.

Tovább

Signia hallókészülékek: zene az kell!

Legmodernebb hallókészülékeink „HD zene” programja arra készült, hogy kitűnő zenei hanghűséget és rendkívüli hallásélményt nyújtson...

Tovább

Jól hallani jó! Dr. Fejérdy Tamás beszámolója - 3. rész

Folytatjuk Dr. Fejérdy Tamás beszámolóját, aki saját példájának megosztásával szeretné bátorítani mindazokat, akik még csak most gondolkodnak a hallásjavító megoldáson. Fejérdy úr szerint a jó hallás érdekében megéri a hallókészülékkel is „divatozni”, akárcsak egy tetszetős szemüveggel! Olvassa el a beszámoló harmadik részét!

Tovább

Jól hallani jó! Dr. Fejérdy Tamás beszámolója - 2. rész

Folytatjuk Dr. Fejérdy Tamás beszámolóját, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy a jó döntéshez idő kell. Számára nagyon fontos volt, hogy hogy egy ilyen „lelkileg” és persze anyagilag is fontos döntést megelőzően minden lehetőséget megkapott a hallásközpontban az eszközök megismerésére és kipróbálására. Olvassa el Fejérdy úr beszámolójának második részét!

Tovább

Jól hallani jó! Dr. Fejérdy Tamás beszámolója - 1. rész

Dr. Fejérdy Tamás öniróniától sem mentes beszámolójában arról mesél, hogyan szembesült a hallásveszteség tényével, s végül miként szánta rá magát arra, hogy megteszi a szükséges lépéseket. Története kitűnő példája annak, hogy idősebb pácienseink hogyan juthatnak el a probléma tagadásától addig, hogy a hallókészüléket és tartozékaikat már-már barátjuknak tekintik. Olvassa el Fejérdy úr beszámolójának első részét!

Tovább

1966: Siretta. Hallójáratba helyezhető készülék, egyéni illesztéssel

A fülbe helyezett hallókészülék ötletét már 1923-ban szabadalmaztatták, de az alkotóelemek ekkor még túl nagyok voltak ahhoz, hogy a szabadalom alapján megépíthessék a terméket. Végül 1966-ban a Siemensnek sikerült megvalósítania ezt az ötletet...

Tovább

Hogyan működik az indukciós töltési technológia?

Hogyan működik az indukciós töltési technológia? Pont úgy, mint az elektromos fogkeféknél és az okostelefonoknál: csak ráteszi a telefont a töltőre vagy behelyezi a fogkefét a tartójába, és az akkumulátorok elkezdenek feltöltődni.

Tovább

Nincs ennél kényelmesebb

A Cellion a világ első lítiumion-akkumulátoros, indukciósan tölthető hallókészüléke. Az akkumulátor különösen hosszú ideig kitart – akár két napig* egy négyórás töltéssel, illetve legalább hét órán át egy gyors, mindössze 30 perces töltéssel.

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Cseh Alettát

A szakmai bizottság döntése értelmében idén Aletta továbbtanulását támogatjuk a Siemens és Signia hallókészülékek gyártójának hallásjavító eszközeivel. Aletta a szegedi Tömörkény István Gimnáziumban érettségizett környezetvédelem szakon, majd fogorvosi szakra jelentkezett. Nagyon tág az érdeklődési köre: népi hegedül, egyetemi kórustag, népdalokat énekel...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Pócza Barbarát

Barbara a főiskolán találta meg a helyét a közösségben és a tanulásban. Azért jelentkezett szociális munkás szakra, hogy saját tapasztalataival segíthessen sorstársainak és másoknak...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Pál Zsolt Gyulát

Pál Zsolt Gyula a Csanádi Árpád Sportgimnáziumban érettségizett. A tanulás mellett naponta vízilabdázott a Honvéd, majd a BVSC szakosztályban. Ezután a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karára jelentkezett...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Kalamár Laurát

Laura a soproni művészeti egyetem formatervező szakos hallgatója. Laura mindig az élvonalban végzett a hallássérült tanulók országos tanulmányi versenyein, az integrált tanulók kategóriában...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Kajtár Dórát

Dóra harmadikos korától a gimnázium befejezéséig sakkozott. Egyéniben megyei 1-2. helyezéseket, országos versenyen 10. helyezést, csapatban országos 3. helyezést ért el a Diákolimpián. Érettségi után felvételt nyert a Debreceni Egyetem Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésére...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Hegyháti Rékát

Réka a MOME fotográfia szakos hallgatója. 2014-ben szerzett BA diplomát, most mesterképzésen folytatja tanulmányait...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Eördögh Mátét

Máté szeretné jól megtanulni a kárpitos szakmát, szakmunkás vizsgát szerezni, és ha lehetősége lesz rá, saját műhelyet nyitni, hogy valami szebbet és újra használhatót csináljon a megunt régi bútorokból...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Diósi Annamáriát

Annamária rajzot tanult egy művésztanártól, majd felvételt nyert a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola elektronikus ábrázolás szakára. Ezután a VISART Művészeti Akadémiára jelentkezett...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Bacsa Dávidot

Dávid latin, ógörög és héber nyelvekből sikeresen nyelvvizsgázott, idén jelentkezett a PPKE-HTK doktori iskolájára és annak Kánonjogi Posztgraduális programjára...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek - bemutatjuk Agócs Leventét

Levente kiegyensúlyozott, vidám fiatal, jelenleg Szegeden orvostanhallgató. Még nem döntötte el, hogy idegsebész vagy gyerekgyógyász legyen-e, mindkét terület vonzza...

Tovább

Gratulálunk példaképeinknek! Beszámoló a díjátadó ünnepségről

2016. október 12-én, a díjátadó ünnepséggel zárult a SINOSZ-szal (Siketek és Nagyothallók Országos Szervezete) közösen meghirdetett „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatunk. Az esemény nagyszerű hangulát megörökítő beszámolónkat egyaránt ajánljuk a résztvevők és azok figyelmébe is, akik nem tudtak eljönni.

Tovább

Pályázat 14-30 éves nagyothalló fiataloknak - díjátadó

Az esélyegyenlőséggel, hátrányos helyzetűekkel, kisebbségekkel, társadalmi problémákkal és megoldásokkal foglalkozó sajtó képviselőit arra kérjük, hogy támogassák kezdeményezésünket. Szeretettel meghívjuk Önt és kollégáit az ünnepélyes díjátadóra, ahol a tíz példakép mindegyike elismerésben részesül.

Tovább

Vajon Ön is érintett lehet? A hallásveszteség nagyon sok embert érint szerte a világon, változatos módon. Legtöbbször fokozatosan következik be, ezért eleinte nehéz felismerni és nehéz elfogadni magát a tényt, hogy valami gond lehet a hallásunkkal. Pedig fontos lenne mielőbb megoldást keresni a problémára.

Tovább

Signia hallókészülékek: megkönnyítik a telefonálást

Ha körbenézünk az utcán és a tömegközlekedési eszközökön, láthatjuk, hogy nagyon sokan telefonálnak: az emberek útközben is beszélgetnek vagy az ügyeiket intézik. Talán nem szerencsés ez a tendencia, de az vitathatatlan, hogy korunk fontos vívmánya az azonnali személyes elérhetőség. A telefon a legtöbb munkához is nélkülözhetetlen, ép hallóknak és hallássérülteknek egyaránt. A készülékviselőknek azonban – még akkor is, ha egyébként hallókészülékkel jól értik a beszédet – gyakran nagy nehézséget okoz a beszédértés a telefonban. Nekik segítenek a Signia új fejlesztései.

Tovább

1959: Auriculette. A mellényzsebből a fül mögé

Az Auriculette alkotórészei olyan kicsik és könnyűek voltak, hogy egyetlen, a fül mögött kényelmesen hordható házban is elfértek...

Tovább

1954: Phonophor Epsilon. Könnyebb, mint egy teniszlabda és olyan kicsi, mint egy gyufásdoboz

Nem sokkal azután, hogy az új zsebhallókészüléket bemutatták, a Siemens új modellel bővítette sorozatát, amely még kisebb volt és kb. negyedannyi súlyú: a Phonophor Epsilon kb. 50 grammot nyomott....

Tovább

1951: Phonophor Alpha. Nagy teljesítményű elektroncsövek – közvetlenül a mellényzsebében

...a második világháborút követő időszakig nem tudtak olyan könnyű és kicsi hallókészülékeket gyártani, amelyekbe beépíthették volna az új technológia előnyeit. Fortiphon és Phonophor Alpha zsebhallókészülékeivel elsőként a Siemensnek sikerült elérnie ezt a hatalmas ugrást a hallókészülék-technológiában.

Tovább

Signia hallókészülékek: beszédértés erőfeszítés nélkül

Ugye milyen fárasztó a lárma, a tartós hangzavar, vagy ha folyamatos háttérzajban kell a beszélgetőpartnerünkre koncentrálni? A hallásproblémával küzdők még inkább kimerülnek a hasonló helyzetekben. A Signia hallókészülékek beszédértést segítő funkciója mérsékli a hallás érdekében tett erőfeszítést. Tudjon meg többet erről, olvassa el blogbejegyzésünket!

Tovább

Signia hallókészülékek: ha fontos Önnek a szakértelem

Érdekes jelenség a visszhang, alkalomadtán a felnőttek, gyerekek egyaránt szívesen játszanak vele. Tihanyban például a mai napig próbálkoznak a turisták a legendás echó hangjának előcsalogatásával. Más helyszíneken, múzeumokban, előadótermekben, csarnokokban, nagy belmagasságú régi épületekben viszont igen zavaró lehet a visszhang, különösen a hallássérültek számára. Hogyan küzdhető le ez a probléma? Szakértőink elmagyarázzák Önnek.

Tovább

1928: Phonophor mikrofonerősítővel. Könnyebb és kisebb hallókészülékek

Az első Phonophor modellek hatalmas sikere után a Siemens & Halske cég bővítette hallókészülék-termelését a berlini Wernerwerke üzemben. Az új anyagok és a formatervezés könnyebbé és sokkal kisebbé tette a Phonophor készüléket, miközben a technológiai fejlődés a teljesítményt és a hangminőséget javította.

Tovább

1913: Louis Weber és a Phonophor

Eredetileg csak egyetlen készüléket akartak elkészíteni a cégtulajdonos egyik barátja, Kloenne titkos tanácsos úr számára. Mivel azonban az eszköz óriási sikernek bizonyult, 1913 decemberében megkezdték a sorozatgyártását – innentől számítjuk a Siemens hallókészülékek hosszú és sikeres történetének kezdetét.

Tovább

Pályázat 14-30 éves nagyothalló fiataloknak - Példaképek

Idén tavasszal a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben pályázatot hirdettünk nagyothalló fiatalok számára. Nagy örömünkre a „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatunkra idén 22 nagyszerű fiatal jelentkezett. Kitartóak, tehetségesek, akik nap mint nap példamutató munkával bizonyítják rátermettségüket tevékenységeikben, tanulmányaikban, továbbá segítő szándékkal fordulnak társaikhoz, ami szociális érzékenységüket dicséri.

Tovább

Signia hallókészülékek: klinikailag igazolt modern technológia az erőfeszítéstől mentes hallásért*

A Signia hallókészülékekkel a hallássérültek könnyen megérthetik a beszédet. Bizonyos hallási helyzetekben még akár a normál hallásúaknál is jobban hallhatnak.** Tudjon meg többet a tanulmányainkról!

Tovább

Pályázat 14-30 éves nagyothalló fiataloknak - 2016

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben pályázatot hirdet nagyothalló fiatalok számára.

Tovább

Ismerje meg a Signiát – Tekintse meg videónkat!

Büszkén mutatjuk be az új Signia hallókészülékeket! Észre fogja venni, hogy kétfajta márkanév szerepel rajtuk: Siemens az egyik oldalán, Signia a másikon. Miért is van ez?

Tovább

Üdvözli Önt a Signia blog

Ismerjen meg bennünket jobban, kövesse rendszeresen megjelenő bejegyzéseinket! Köszönjük, hogy érdeklődik oldalunk iránt. Jó helyen jár, ha a Signia termékekről és szolgáltatásokról többet szeretne megtudni.

Tovább